URA Nikšić: Vrijeme je da grad krene putem oporavka, a lokalna vlast u istoriju

"Ostaće upamćena i činjenica da je, najgori od najgorih gospodin Veselin Grbović, jedini predsjednik opštine koji nije živio u svom gradu, već o našem trošku putovao do Podgorice i nazad"

3864 pregleda 56 reakcija 56 komentar(a)
Foto: GP URA
Foto: GP URA

,,Nakon nadasve preobilne priče o predsjedniku opštine, Grboviću, onom koga on, onaj koji uređuje i sprovodi politiku DPS-a, po lokalnom javnom emiteru faktički obožava, nemoguće je a da se ne zapitamo da li je više ikome stalo do RTVNK? Mi u Građanskom pokretu URA, u Opštinskom odboru Nikšić, još od osnivanja se zalažemo da konačno bar jedna institucija u našem gradu bude slobodna, bar ona koju plaćamo mi iz naših džepova“, saopštili su iz nikšićkog odbora URA.

Kako tvrde, po ugledu na državnu javnu televiziju RTCG, lokalna nikšićka televizija iz dana u dan srlja u propast.

,,Konstantno upozoravamo javnost Crne Gore da je krajnje vrijeme da zajedničkim snagama stanemo na kraj ovoj tiraniji koja godinama unazad uništava sve što dotakne. Prvi u nizu koji vjerno sluši medijskoj manipulaciji na javnom servisu svih građana Nikšića je njihov najodaniji vojnik - urednik RTVNK Milutin Stjepović, koji danonoćno obilazi već postavljene mini izborne štabove DPS-a i svoje emisije uređuje po njihovom nahođenju. Njegova enormno velika želja da se dokaže svom gospodaru, šefu OKG-a Milu Đukanoviću, ovih dana izlazi na viđelo kako na INFO Pressu, tako i na portalu pomenute televizije”, kazali su iz nikšićke URE.

Kako ističu, niko iz opozicije u Nikšiću ne može da se predstavi na televiziji, a još manje da kaže ono što misli i želi. ,,Lokalni DPS se istoj hvali potpisima podrške, za koje znamo svi kako su sakupljeni. Ucjenama, malverzacijama, kupovinom i kriminalom, pritiskom u Voliju, HD Lakoviću, prosvjeti, zdravstvu, vojsci i policiji, jer oni samo za to znaju”.

Priču o mučnoj pandemiji COVID 19 pretvorili su u hvalospjeve o dobrom radu lokalnog DPS-a, smatraju iz nikšićke URE. Ističu i da krivicu za sveopšte loše stanje u drugom najvećem gradu Crne Gore ne snosi samo jedan čovjek:.

,,Ne možemo sve svaliti samo na jadnog i mučenog Stijepovića, poltrona vladajuće klike, ima tu i udjela Ivana Mitrovića, Radivoja Nikčevića, Raja Đurića, sve do kockara Grbovića. Ali, najviše je kriv onaj koji će već u septembru biti istorija našeg grada. Ostaće upamćena i činjenica da je, najgori od najgorih gospodin Veselin Grbović, jedini predsjednik opštine koji nije živio u svom gradu, već o našem trošku putovao do Podgorice i nazad. Nemilosrdno trošenje novca građana Nikšića, osim na službena vozila, ogleda se u enormno visokim reprezentacijama Veselina, u iznosu od preko 20 hiljada eura”.

Kažu i da se neće zaboraviti činjenica da su njihovi sugrađani iz MZ Župa ,,u 21. vijeku morali da se raduju otvaranju vodovoda”.

,,Za njega je 2017. bilo sredstava u iznosu od 700 hiljada eura, ali su naprosto nestala, pa se eto sasvim slučajno sada u izbornoj godini pojavila”, podsjećaju iz URE.

Kao najveću grešku pomenute lokalne vlasti označavaju lošu ekonomsku situaciju: ,,Firme koje ne postoje, poljoprivreda koja se diskriminiše, ekologija koja se iz dana u dan uništava. Turista nemamo, mada navikli smo, nikada ih nijesmo ni imali”.

Saopštavaju da je vrijeme da Nikšić konačno pođe u stručne ruke i krene putem opravka i ekonomskog razvoja. ,,Grboviću , Mitroviću, Đuriću pa i Vi Stjepoviću, ne ponovili se u rukovođenju našim gradom”.

Bonus video: