Kemp: Podrška Crnoj Gori na evropskom putu

Kemp je čestitala Nacionalnom koordinacionom tijelu na ostvarenim rezultatima u suzbijanju epidemije bolesti Covid – 19.

1830 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Gov.me
Sa sastanka, Foto: Gov.me

Ujedinjeno Kraljevstvo (UK) nastaviće snažno da podržava Crnu Goru na njenom evropskom i na putu daljeg održivog razvoja. poručila je ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori Alison Kemp.

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem Milutin Simović primio je u oproštajnu posjetu Kemp.

Ona je zahvalila na podršci koju je tokom mandata dobijala od Simovića i njegovog kabineta.

„Nisam mogla zamisliti da ću imati tako dobre partnere i sagovornike“, istakla je Kemp.

Ujedinjeno Kraljevstvo će, kako je navela, nastaviti da pruža snažnu podršku Crnoj Gori na njenom evropskom putu i na putu daljeg održivog razvoja.

„Crna Gora ima zaista dobru viziju i mi ćemo nastaviti da je podržavamo. Posebnu podršku ćemo nastaviti u pravcu reformskih procesa“, kazala je Kemp.

Ona je, govoreći o Vladinom trećem paketu ekonomskih mjera podrške građanima i privredi za ublažavanje posljedica pandemije koronavirusa, ocijenila da je nađen pravi balans između kratkoročne socijalne podrške, podrške ključnim sektorima, kao što je turizam, i podršci razvoju, a posebno inovativnih djelatnosti.

Kemp je čestitala Nacionalnom koordinacionom tijelu na ostvarenim rezultatima u suzbijanju epidemije bolesti Covid – 19.

„Pritisak sa svih strana je veliki, ali se kroz naporan rad i dobru koordinaciju, uspješno borite sa izazovima“, zaključila je Kemp. Simović je čestitao Kemp na rezultatima tokom diplomatske misije u Crnoj Gori, navodeći da je njen mandat bio veoma uspješan i plodan, što se najbolje dokazuje unaprijeđenjem odnosa između Crne Gore i Ujedinjenog Kraljevstva.

„Sa Vladom Crne Gore realizovane su i pokrenute brojne aktivnosti, koje su bile na korist dvije prijateljske i savezničke zemlje“, kazao je Simović.

On je zahvalio Kemp na njenoj ličnoj podršci crnogorskoj integraciji u NATO i podršci u dijelu njenih novih iskoraka na euroatlantskom putu.

„ Hvala na svim zajedničkim projektima i inicijativama koji su bili usmjereni prema daljem stvaranju modernog, razvijenog i demokratskog društva u Crnoj Gori“, poručio je Simović.

Bonus video: