Demokrate: Zašto se ćuti o studiji ekonomske isplativosti ekološke rekonstrukcije drugog bloka TE Pljevlja?

"Zašto Ministrastvo ekonomije na čelu sa Dragicom Sekulić ćuti i krije sve informacije koje se tiču unosnih biznisa eko-eksperta Blaža Đukanovića?"

5053 pregleda 15 komentar(a)
Valentina Minić, Foto: Demokrate
Valentina Minić, Foto: Demokrate

Poslanica Demokratske Crne Gore Valentina Minić pozvala je Specijalnod državnog tužioca Milivoja Katnića da da ispita poslove iz mreže OIE i ekološku rekonstrulciju drugog bloka Termoelektrane (TE) Pljevlja.

"S obzirom da smo 30 godina svjedočili brojnim aferama od strane režima koji tone u živo blato korupcije i kriminala, te da se ispostavilo da je svaka afera imala jednu zajedničku komponentu - a to je uporno ćutanje državne administracije, pozivam gospodina Katnića (ako je utvrdio minutažu replika u SO Budva i navodne saobraćajne prekršaje koji se stavljaju na teret Draganu Krapoviću) da se sada posveti utvrđivanju šefa/šefice organizovane kriminalne grupe koja bi se mogla kriti iza poslova vezanih kako za DPS enrgo-profitersku mrežu iz OIE, tako i za nevješt pokušaj održavanja karbonske energie “u životu” kroz ekološku rekostrukciju II bloka TE Pljevlja koja je dodijeljena očigledno svjetskom ekspertu za energetiku i ekologiju, prvom sinu Crne Gore, g. Blažu Đukanoviću", navodi se u saopštenju Demokrata koje potpisuje Valentina Minić.

Ona je dodala da je učestvujići na okruglom stolu NVO Eco Team-a prošlog mjeseca, dobila uvjeravanje od Marka Radulovića koji je tom prilikom predstavljao Ministrastvo, da će u najkraćem roku dobiti odgovore koje umjesto 15 čekam 165 dana.

"Zašto Ministrastvo ekonomije na čelu sa Dragicom Sekulić ćuti i krije sve informacije koje se tiču unosnih biznisa eko-eksperta Blaža Đukanovića? Zašto se ćuti o studiji ekonomske isplativosti i ostalim dokumentima koji su ključni pokazatelj za čiji interes će građani Crne Gore po ko zna koji put pokloniti preko 55 milona? Zašto su predstavnici ministarstva ekonomije poput g. Marka Radulovića instruisani da daju lažne podatke, obmanjuju učesnike okruglih stolova te otvoreno, pred punom salom obećavaju nešto što ne mogu ili ne smiju da ispune?", zapitala se Minić.

Dodaje da se istim povodom obraćala i generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore, premijeru Dušku Markoviću upozoravajući na rad Ministarstva ekonomije.

"Zbog ćutanja administracije pisala sam i generalnom sekretaru Skupštine Crne Gore, g. Jovićeviću, kao i dvije urgencije Ministarstvu ekonomije, dok sam premijera, g. Markovića više puta otvorenim pismima upzorovala o neefikasnosti, neprofesionalozmu i bahatom ponašanju ne samo ovog već i drugih ministarstava pod njegovim pendrekom. Da se g. Marković prema ministrima sa kojima voli da se slika po Možuri i drugim “kapitalnim” lokacijama, ophodi kao prema građanima Crne Gore, sigurno bi dva puta razmislili da li će raditi svoj posao prije nego li ih policija privede, slomi kičmu, baci suzavac na radno mjesto ili u toku dječijeg treninga - kao što je to sa skupštinske govornice “u roku od 15 minuta” sramno naredio da se odradi u Budvi. Zbog ćutanja državne administracije i skrivanja podataka dok afere cvjetaju kao ambrozija, pozivam Specijalnog državnog tužilaštva da se pozabavi kriminalnim i korupcionaškim korovom, koji poput anafilakse šokira naše građane koji se bore za golo preživljavanje dok milioni odlaze u zaborav", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

Bonus video: