DPS: Svi problemi u kojima se Budva trenutno nalazi isključivo su rezultat nesposobnosti Krapovića i njegovih partnera

"I ovo ćemo da ponovimo, samo zbog Krapovića, jer jedino on još nije shvatio: kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština"

8778 pregleda 35 reakcija 36 komentar(a)
OO DPS Budva, Foto: DPS
OO DPS Budva, Foto: DPS

Opštinski odbor (OO) Demokratske partije socijalist (DPS) Budva saopštio je da im neće biti problem da svaki put kada se oglasi potpredsjednik Demokratske Crne Gore i bivši gradonačelnik Budve Dragan Krapović da ponove kako svi problemi u kojima se Budva trenutno nalazi isključivo su rezultat nesposobnosti njega i njegovih koalicionih partnera.

Dodaju da su Demokrate "za tri godine uspjeli samo da zaduže opštinu, pozapošljavaju rodbinu, prijatelje i partijske kadrove i da ne urade apsolutno ništa".

Danas ranije, Krapović pozvao je ministra finansija Darka Radunovića da povuče privremenu mjeru i deblokira račune Opštine Budva, kako bi radnici, koji mjesecima ne primaju, dobili zarade.

"I ovo ćemo da ponovimo, samo zbog Krapovića, jer jedino on još nije shvatio: kreditno zaduženje prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u postoji u svim evidencijama Opštine Budva i prikazuje se svake godine kroz završni račun opštine koji predlaže predsjednik Opštine, a usvaja Skupština. Takođe, isplata po ovom kreditnom zaduženju se svake godine nalazi u budžetu Opštine Budva, uključujući i godine dok su Krapović i ekipa bili na čelu opštine, predlagali i usvajali budžete i završne račune", navodi se u saopštenju.

Iz OO DPS Budva su dodali da za dio tog kreditnog zaduženja država je garantovala u iznosu od 29,5 miliona eura, a iznos je naplaćen u decembru 2019.godine.

"Bivša lokalna uprava zapravo osporava postojanje naplaćene garancije, umjesto da su sproveli umanjenje duga prema kompaniji WTE WASSERTEHNIK-u, i za isti iznos priznali obavezu prema državi koja je nesporna. Dakle, promjena u stanju duga je 0,00 €, samo je potrebno sprovesti procedure i precizirati da za isti iznos koji je platila država, opština ne duguje WTE WASSERTEHNIK-u, kao što piše na današnji dan već državi, što je istina", navodi OO DPS Budva.

Dodaju da je u maju 2018. godine Opštinu Budva zadužio Dragan Krapović Odlukom u cilju sprečavanja aktiviranja državne garancije izdate WTE WASSERTEHNIK-u u iznosu od 3.500.000,00 eura.

"Odluka je potvrđena na Skupštini 17. jula 2018. godine. Krapović bi, nakon što mu još nekoliko puta ponovimo ono što je jasno i djetetu od tri godine, samo on nikako da shvati, mogao malo da objasni građanima svoju novu poziciju iz koje nastupa – da li kao bivši predsjednik opštine, bivši nosilac liste, možda uskoro i bivši član Demokrata... A tek poslije 30. avgusta, bivši svakako, sa svom svojom družinom", zaključuje OO DPS Budva.

Bonus video: