SNP optužuje DPS da u Nikšiću kupuju lične karte

Iz nikšićkog odbora SNP-a tvrde da "zavisno od finansijske situacije neznavenog glasača", DPS plaća lične karte u rasponu od 50 do 200 eura

5730 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: SNP
Foto: SNP

Socijalistička narodna partija (SNP) je optužila Demokratsku partiju socijalista (DPS) da u Nikšiću, u susret izborima, kupuje lične karte po cijeni od 50 do 200 eura.

"Po oprobanoj formuli protivzakonitog animiranja glasača, DPS u Nikšiću, na osnovu izvještaja naših aktivista, počeo je da vrši otkup ličnih dokumenata – karata, a zavisno od finansijske situacije neznavenog glasača, plaća ih u rasponu od 50 do 200 eura. Obraćamo se svima koji su spremni da uz odgovarajuću naknadu na izborima ne glasaju, da čine krivično djelo povrede slobode opredjeljenja pri glasanju, za koje je djelo, zavisno od kvalifikacije, zaprijećena kazna zatvora od pet godina. Poznato je da u postojećem sistemu vlasti takvi kupci i prodavci uživaju permanentnu zaštitu od krivičnog gonjenja, ali moraju i primiti na znanje da se sve može promijeniti nakon izbornog dana i da se ovakva krivična djela iz izbornog prava mogu odgovarajuće sankcionisati", navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SNP u Nikšiću.

Iz tog odbora su pozvali osnovnog državnog tužioca da dođe u sjedište SNP-a u Nikšiću, gdje će mu, kako navode iz te partije, predstaviti relevantne podatke o takvim licima radi preduzimanja daljih radnji krivično-pravnog procesa.

Bonus video: