DF: Divanović tuži Opštinu da mu plati 100.000 eura jer nije dobio stan

"Ukoliko presuda bude pravosnažna, građani Budve će i pored ekonomske krize uzrokovane pogrešnim odlukama Vlade Crne Gore Divanoviću isplatiti i 100. 000 eura naknade za stan kao i vjerovatno sudske troškove“, saopštili su iz budvanskog DF.

12557 pregleda 158 reakcija 21 komentar(a)
Divanović, Foto: Screenshot
Divanović, Foto: Screenshot

Budvanski odbor Demokratskog fronta poručio je da je današnji „DPS sa satelitima samo produžena kriminalna ruka prethodnika i da im je lični interes ali i lična korist koju imaju mnogo značajnija od interesa građana“.

„Trenutni uzurpatori vlasti u Budvi, koji su na nasilan način suzavcima, pendrecima i šok bombama ušli u zgradu opštine, zauzeli su javne funkcije kako bi ostvarili svoj lični interes i do kraja realizovali afere u kojima su učestvovali. Nikola Divanović, koji danas sebe predstavlja kao predsjednika opštine je 2015. godine u prvom dijelu mandata Srđana Popovića dobio stan u vrijednosti od 100.000 eura i pored činjenice da nije imao 10 godina staža u opštini. Stan mu je komisija dodijelila iako su podijeljeni svi stanovi opredijeljeni budžetom. Srđan Popović, tadašnji predsjednik opštine – raskida ugovor sa njim već 2016.godine, a 2017 godine, Divanović pod izgovorom da je nelegalno raskinut ugovor tuži, opštinu za iznos od 100.000 eura. Treba posebno naglasiti da je Divanović napustio Opštinu prije nego što mu je isteklo 10 godina staža I shodno Statutu nije stekao uslove za dobijanje stana. Ali kako institucije rade u zarobljenoj partijskoj državi a pod direktnim uticajem centara moći, Divanović dobija prvostepeno i sada se čeka presuda. Ukoliko presuda bude pravosnažna, građani Budve će i pored ekonomske krize uzrokovane pogrešnim odlukama Vlade Crne Gore Divanoviću isplatiti i 100. 000 eura naknade za stan kao i vjerovatno sudske troškove“, saopštili su iz budvanskog DF.

Kako dodaju „koliko je vlast DPS retrogradna i revanšistička i ne želi da radi u interesu grada, već isključivo ličnom interesu svjedoči osim Divanovića i imenovanje nekompetentnih I korumpiranih kadrova na značajne funkcije odakle se kontrolišu tokovi novca“.

„Tako im nije odgovarao profesor arhitektonskog fakulteta Beograd, Vladan Stevović – te su umjesto njega postavili Mladena Ivanovića protiv kojeg su za sada donijete dvije pravosnažne presude jer je zloupotrijebio službeni položaj kao urbanista izdajući Urbaniističko tehničke uslove većih gabarita nego što je propisano DUP-om i za to uzimao novac. Trenutno se protiv njega vodi postupak za zloupotrebu službene dužnosti – odnosno identičnog protivzakonitog i kriminalnog djelovanja, što dovoljno govori o kompetencijama koje su potrebne u DPS. Na jednu od glavnih funkcija u gradu postavljeno je lice koje je počinilac krivičnih djela i protiv kojeg se vodi krivični postupakč što ga čini nedostojnim za obavljanje javne funkcije, ne samo u moralnom već i u zakonskom smislu. Sa posebnom pažnjom treba pratiti šta će u narednom periodu Služba glavnog gradskog arhitekte raditi i kakva će rješenja donostiti“, naveli su u budvanskom DF.

Iz ovog saveza naveli su i primjer predsjednika Upravnog odbora JP “Komunalno”doo Budva Đorđe Medin koji sa Ilijom Armenkom ima aktivnu tužbu na iznos od skoro milion eura sa kamatama zbog novca koji je pozajmio firmi WTE u OKG predmetu protiv Svetozara Marovića.

„On je priznao u izjavi pred Specijalnim državnim tužilaštvom sve što mu se stavlja na teret I tada je dobio zeleno svjetlo da tuži Opštinu iako su pare iz nelegalnog i dokazano korupcionaškog posla sa pravosnažnom presudom Specijalnog državnog tužilaštva“, naglašavaju u DF i dodaju:

„Posebnu pažnju zaslužuje primjer očiglednog konflikta interesa u slučaju funkcionera DPS Dragana Vukadinovića koji koji je uzurpirao mjesto sekretara Sekretarijata za investicije. Protiv njega je, zajedno sa vise fizičkih I pravnih lica, Specijalno državno tužilaštvo podnijelo krivičnu prijavu zbog zloupotrebe službenog položaja. Prijavom su osumnjičeni da su oštetili budžet Opštine Budva za 8.000.000 eur jer je Vukadinović kao ovlašćeni zastupnik firme WTE zajedno sa Lazarom Rađenovićem, Stjepanom Skočajićem, Goranom Bojanićem, Gojkom Kapisodom i Markom Latinovićem, jer su tokom 2010. godine u Budvi stvorili kriminalnu organizaciju u cilju sticanja nezakonite dobiti ili moći, koristeći u tu svrhu poslovne strukture Opštine Budva I nekih pravnih lica, a vezano za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u naselju Vještica. U pitanju je jedna od najvećih afera u Budvi ikada koja je budžet opštine oštetila za 100.000.000. Njegovo postavljanje u ovom trenutku jasno pokazuje da je glavni motiv nasilne uzurpacije vlasti da korumpirana većina zaduži opštinu za oko 40.000.000 eura kako bi se Vladi Crne Gore nadoknadio iznos garancija koju su platili WTE. Ovaj sirovi primjer konflikta interesa dokazuje da vlast DPS nastavlja putem korupcije I organizovanog kriminala“, naglašavaju u budvanskom odboru DF.

Kako ocjenjuju „iz svega navedenog se vidi da je i današnji DPS sa satelitima samo produžena kriminalna ruka prethodnika i da im je lični interes ali i lična korist koju imaju mnogo značajnija od interesa građana koji već treći mjesec ne primaju platu dok se izdvajaju sredstva iz budžeta za neidentifikovana lica pod maskama koja ih čuvaju svakodnevno“.

„Zato poštovani građani Budve, zapamtite datum 30.08 i masovnim izlaskom na birališta, demokratskim putem pošaljimo zajedno u prošlost kriminalnu družinu koja je već jednom ovaj grad dovela na ivicu propasti. Za Budvu svih njenih građana očišćenu od kriminala I korupcije“ zaključuje se u saopštenju