Džaković ušao u zgradu Opštine Budva, odbornici DF i Demokrata blokirani

Odbornik DF Đorđije Vujović je kazao da lopovi mogu da uđu, a ne mogu oni koji brane od lopova

38920 pregleda 352 reakcija 198 komentar(a)
Carević jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Carević jutros ispred Opštine, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 30.07.2020. 09:31h

Privatno obezbjeđenje pustilo je jutros na službeni ulaz zgrade Opštine Budva nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, dok je zabranilo ulazak odbornicima DF i Demokrata.

Lider Demokrata, Mijomir Pejović je kazao da je pušten Džaković, pitao po kojim kriterijumima je pušten, a njima se zabranjuje ulazak.

Odbornik DF Đorđije Vujović je kazao da lopovi mogu da uđu, a ne mogu oni koji brane od lopova.

Odbornici i Marko Carević su se sa službenog ulaza uputili na glavni.

Carević je pitao Pejovića da li je Džaković ušao, na šta mu je ovaj odgovorio da je u 7.25 pušten od strane obezbjeđenja da uđe u skupštinsku službu.

“Kakva je ovo diskriminacija", pitao je Carević.

Pejovic je zatražio da uđu jer Džakovic unutra ponovo ucjenjuje i ponovo je ispostavio neki milionski zahtjev.

“Priprema se sjednica, bez Džakovica se ne može održati, tražimo da uđemo i vidimo čime sada Džaković ucjenjuje, da li vilom na ostrvu ili nekim drugim milionskim zahtjevom”, kazao je Pejović.

Odbornik DF Đorđije Vujović otišao je do prozora kancelarije skupštine službe, nakon što mu obezbjeđenje nije dalo da uđe. On je lupao na prozor tvrdeći da su u kancelariji Anđela Ivanović, Džaković, Vladimir Bulatović i Petar Ivković.

Tvrdi da su unutra kako bi dogovorili novu sjednicu na kojoj bi Budvu zadužili 40 miliona.

“Treba da ih je strah pred Bogom šta su radili. Spustili su se u kancelariju, jer je DPS dao ponudu. Tražim da uđem u skupštinsku službu, odbornik sam, želim da uđem u kancelariju, jer se tu pravi dil kriminalne grupe da opljačka Budvu”, poručio je Vujović.

Marko Marković iz Demokrata, koga je odbornička većina smijenila sa funkcije potpredsjednika Opštine kazao je da je riječ o ljudima koje zanima samo goli interes.

“Zamislite koliko su jadni ovi naši sugrađani koji su zauzeli krvave fotelje, oni su apsolutni poslušnici, da osim ovog brukanja neće uspjeti ništa ostvariti za sebe”, kazao je Marković.

Carević je kazao da su to bezimeni ljudi koji nemaju časti.

“Siguran sam da će svako od njih odgovarati, ali ne manipulacijama, konstrukcijama i pritiscima kroz pravosudne organe kako to oni čine prema nama , mi ćemo se pošteno obračunati sa njima. Svako će odgovarati pred zakonom ove države”, kazao je Carević.

Bonus video: