"LIBERALI BUDVE OSNOVAĆE NOVI POLITIČKI SUBJEKT"

Rađenović: Nema govora o raskidu koalicije u Budvi

"Pokušavajući da DPS-ovskim ili udbinim metodom manipulišu javnosti već prepoznatljivi gosti na listi DPS (LP) donijeli su odluku da raskidaju koaliciju u Budvi, da nije žalosno bilo bi smiješno"
212 pregleda 8 komentar(a)
Blažo Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Blažo Rađenović, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 31.01.2018. 12:49h

Nekadašnji lider budvanskog odbora Liberalne partije Blažo Rađenović kazao je da nema govora o raskidu koalicije u Budvi. Rađenović je sa kompletnim odborom ove stranke u Budvi napustio Liberalnu partiju, nakon izborne konferencije, na kojoj je ponovo za predsjednika izabran Andrija Popović. Predsjedništvo LP se danas oglasilo da će novoformiranom odboru ove stranke u Budvi predložiti raskid koalcije.

Rađenović je kazao da je posrijedi politička korupcija i da će tražiti od nadležnih da to ispita.

„Pokušavajući da DPS-ovskim ili udbinim metodom manipulišu javnosti već prepoznatljivi gosti na listi DPS (LP) donijeli su odluku da raskidaju koaliciju u Budvi, da nije žalosno bilo bi smiješno. Prvo što ćemo tražiti od ljudi koji se ne potpisuju na kraju saopstenja već saopštenje daju kao krajnju odluku predsjednišva sa slikom na kojoj je 80% nas koji smo nekad pripadali ovoj partiji i istupili iz LP-a zbog principijalnih i krajnje prirodnih stavova. Barem im je gospodar mogo pozajmiti opet iste one ljude sa kongresa LP-a u oktobru koje im je tada poslao da preglasaju liberale i glasaju za njihovog kadra. Kako bi javnosti predočili činjenice mi iskonski i istinski liberali koji pripadamo izvornom aršinu liberala u Crnoj Gori sklopili smo predizbornu koaliciju sa URA i SDP-om i nastupili na lokalne izbore u Budvi u oktobru 2016. te na taj način dali svoj doprinos da smijenimo režimsku kriminalnu podfilijalu DPS u Budvi“, kazao je Rađenović.

Prema njegovim riječima na osnovu njihove opozicione politike u Budvi, opozicione isključivo režimu, korupciji i kriminalu povratili smo povjerenje građana i svakim danom je to sve više. 

„Naše dojučerašnje kolege iz DPS ili LP kako hoćete umjesto da budu ponosne na ime i prezime Liberalne Partije u Budvi koja je sačuvala svoj identitet oni raskidaju koaliciju koja im je omogućila sredstva koja iz budžeta svaki mjesec primaju od građana Budve, ali su oni pokorni gospodaru i kako je to slučaj na državnom nivou oni su zadovoljni sa mrvicama koje primaju direktno sa računa DPS koji im je politički otac i finansijer uplaćuje po potrebi za odluke i zakone za koje mu je potreban taj glas u Skupštini, a na uštrb svih građanki i građana Crne Gore. Liberali Budve od kojih su neki tu od početka osnivanja LSCG poput Dimitrija Mita Pejovića osnovaće uskoro novi politički subjekt sa već propoznatljivom politikom sa liberalima Cetinja, Kotora, Danilovgrada, Bara, Herceg Novog, Tivta, Podgorice i našom koleginicom i odbornicom u nikšićkom parlamentu i mnogim drugim gradovima širom Crne Gore. Što se tiče koalicije u Budvi ne morate se dodvoravati vašem šefu i na taj način zna on da vi nemate kud jer svako od vas bjezi kao da ste zaraženi boginjama mada i jeste al u političkom smislu to su DPS boginje koje nikako da prebolite“, zaključio je Rađenović.

Koalicija LP-URA- SDP u opštinskom parlamentu ima jednog odbornika i to je Božena Jeklušić iz Građanskog odbora URA. 

Preporučujemo za Vas