Marković u Prištini: Demarkacija glavna tema

"U interesu je svih da se pitanje demarkacije što prije riješi. Sada je to pitanje u rukama poslanika Skupštine Kosova", izjavila je za prištinske medije direktorka kancelarije za odnose sa javnošću u kabinetu premijera Kosova Donjeta Gaši
91 pregleda 4 komentar(a)
Godišnjica Vlade, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Godišnjica Vlade, Duško Marković, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2018. 11:29h

Premijer Crne Gore Duško Marković razgovaraće u Prištini sa najvišim zvaničnicima Kosova, a jedna od glavnih tema biće demarkacija granične linije između dvije zemlje, saopštila je danas Vlada Kosova.

Tokom posjete Kosovu premijer Marković sastaće se sa premijerom Ramušom Haradinajem, predsjednikom Hašimom Tačijem i predsjednikom kosovskog parlamenta Kadrijem Veseljijem.

Razgovaraće se i o pitanju sporazuma o demarkaciji granične linije sa Crnom Gorom koji je potpisan 2015. godine i koji je Skupština Crne Gore ratifikovala.

"U interesu je svih da se pitanje demarkacije što prije riješi. Sada je to pitanje u rukama poslanika Skupštine Kosova", izjavila je za prištinske medije direktorka kancelarije za odnose sa javnošću u kabinetu premijera Kosova Donjeta Gaši.

Gaši je najavila da će se tokom posjete razgovarati i o organizovanju zajedničke sjednice Vlada Kosova i Crne Gore.

"Posjeta crnogorskog premijera biće fokusirana ka daljem razvoju bilateralnih odnosa. Ima mnogo oblasti u kojima se mogu unaprijediti odnosi. Zajedničke sjednice dvije vlade su se u slučaju Albanije pokazale uspješnim i planiramo da je održimo sa Makedonijom i takođe i sa Crnom Gorom", kazala je Gaši.

Kada je u pitanju demarkacija granične linije između Kosova i Crne Gore premijer Marković je više puta ponovio da je to za Crnu Goru okončano ratifikacijom sporazuma u parlamentu.

Bonus video: