Slikarka Jelena Papović podržala platformu “Crno na bijelo”

Papović u podršci navodi da "ako cijeli život učimo i nadograđujemo se, to znači da se moramo mijenjati"

2218 pregleda 69 reakcija 5 komentar(a)
Papović, Foto: Medijski tim platforme Crno na bijelo
Papović, Foto: Medijski tim platforme Crno na bijelo

Afirmisana crnogorska slikarka iz Budve Jelena Papović, podržala je danas platformu “Crno na bijelo” koju su ranije predstavili iz Građanskog pokreta URA, Saveza građana CIVIS uz podršku intelektualaca i građana, saopštili su iz medijskog tima platforme “Crno na bijelo”.

Papović u podršci navodi da "ako cijeli život učimo i nadograđujemo se, to znači da se moramo mijenjati".

“Svi žitelji ove zemlje treba da shvate da do promjene mora doći. Potpisnike platforme "Crno na bijelo" ne treba posmatrati kao elitu, već ljude koji nam mogu ukazati na mogući put. Platforma upravo ukazuje na kvalitete unutar države, unutar njenih građana. A to je neprocjenjivo bogatstvo koje imamo, koje sa pravim pristupom može umnožiti na radost svih nas”, poručila je Papović.

U podršci dodaje i sljedeće: “Kako prihvatamo živjeti u svijetu konstante, u svijetu brutalnih granica, u svijetu besmisla, u svijetu pogaženog prirodnog zakona? A sve to nas vodi ništavilu, duhovnom i materijalnom siromaštvu. Prirodni zakon je univerzalan i iznad svih. Tako kaže i naš Ustav”.

Jelena Papović rođena je na Cetinju 1975. Djetinjstvo je provela u Budvi, Srednju školu za industrijsko oblikovanje pohađala je u Beogradu, a Fakultet likovnih umjetnosti završila je na Cetinju.

Njeni radovi se nalaze u Evropi, Americi, Japanu, Rusiji, Australiji i Južnoafričkoj Republici.

Bonus video: