Vučićević pozvao Džakovića da vrati mandat i "spere ljagu sa familije"

Jovanović je čak u jednom trenutku pokušao da prodje između pripadnika privatnog obezbjeđenja, ali su oni spriječili da uđe u Opštinu

15845 pregleda 356 reakcija 50 komentar(a)
Jvanović Carević i Radović jutros ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Jvanović Carević i Radović jutros ispred zgrade Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Privatno obezbjeđenje spriječilo je jutros Krsta Radovića da uđe u skupštinsku službu i zakaže nastavak 33. i 34. sjednice lokalnog parlamenta prekinute 30.maja i trećeg juna.

Radović koga je skupštinska većina predvođena DPS, SD, Crnogorskom i odbornikom Stevanom Džaković smijenila sa mjesta predsjednika Skupštine opštine na sjednici u turističkom naselju “Slovenska plaža” kazao je da želi da zakaže nastavak legalnih sjednica na čijem dnevnom redu su inicijative o njegovoj i smjeni Marka Carevića.

Ispred kordona privatnog obezbjeđenja jutros je bio i Carević i njegov šef kabineta Nikola Jovanović koji su insistirali da se Radoviću, kao i njima dozvoli ulaz. Prisutni su bili i odbornici DF i Demokrata, a lider Demokrata Mijomir Pejović ponovo je pozvao policiju da spriječi kršenje zakona i omogići legalno izabranim predstavnicima vlasti da uđu na svoja radna mjesta. Jovanović je čak u jednom trenutku pokušao da prodje između pripadnika privatnog obezbjeđenja, ali su oni spriječili da uđe u Opštinu. Tada je Jovanović krenuo da prođe između pripadnika Interventne jedinice sa bočne strane na glavnom ulazu, ali su oni i to spriječili.

“Imate priliku svakog dana da vidite golu silu i represiju koja se sprovodi nad građanima Budve, nad odbornicima i funkcionerima Opštine Budva. Danas sam htio da udjem u prostorije skupštinske službe i zakazažem nastavke 33. i 34. sjednice na kojima je trebalo da se glasa o mom i povjerenju Carevića. Zakonski rok je takav da se do 24. avgusta sjednice moraju održati i staviti na glasanje predlog . Kao što vidite, meni je onemogućeno da obavlham svoj posao. Ja ću sjutra, prekosjutra i u narednim danima pokušati da uđem , ako to ne budem uspio zakazaću sjednicu i o tome će javnost biti obaviještena”, kazao je Radović.

Lider budvanskog Pokreta za promjene Nikola Vučićević i jutros je pozvao Džakovića da vrati mandat.

“ Pitaju me prijatelji zašto me nema ujutru ispred Opštine. Pravo da vam kažem bilo me je po malo sramota, jer je Džaković došao iz PzP. Čuli smo da se u subotu desio incident, Džaković nije htio da potpiše odluku o zaduženju Opštine Budva na 40 miliona eura. Došao sam jutros da ga još jednom pozovem, da vrati mandat PZP i DF. Mislim da bi na taj način sprao ljagu sa familije Džaković, zato što je to čestita familija, da bi mogao da ispravi glavu i gleda građane Budve u oči”, kazao je Vučićević.

Bonus video: