SDP Tivat: Lokalna vlast kriva za loše stanje javnih objekata

"Građanin mora da bude na prvom mjestu, prije svih tajkuna, rođaka i partijskih drugara"

2135 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SDP Tivat
Foto: SDP Tivat

Aktuelna vlast u Tivtu predvođena DPS-SD-HGI tajkunima poklanja milione eura novca građana, a istovremeno ne riješava osnovne komunalne potrebe.

To je poručeno iz OO SDP Tivta uz obećanje da će ta stranka nakon lokalnih izbora 30. avgusta "stvarati sistem koji će prvenstveno biti okrenut očuvanju zdravlja i života građana".

"Grad u kome se tajkunima poklanjaju milioni je isti onaj grad u kom se ne brine o građanima. Četiri godine mandata nisu dovoljne da riješe izlivanje kanalizacije u nekad najčistijem dijelu mora u gradu, u Donjoj Lastvi, niti da riješe pitanje kanalizacije u Bonićima gdje se fekalije izlivaju po putu, na 200 metara od lokalne marine. Četiri godine vlasti DPS-a nisu dovoljne da se grad koji nazivaju crnogorskim Monte Karlom, riješi neugodnih mirisa koji se osjećaju na nekoliko lokacija", saopštila je tivatska SDP.

Ističu da aktuelna lokalna vlast "umjesto da riješi ugrožavanje zdravlja građana, i pozabavi se osnovnim infrastrukturnim problemima, 5,6 miliona eura novca građana Tivta poklonila je svjetskim milijarderima".

"Tako ih je oslobodila obaveze plaćanja naknade za komunalno opremanje zemljišta. Takvo ponašanje je suprotno zakonu i duboku štetno.”- poručila je SDP, ocjenjujući da lokalna DPS-SDHGI vlast "nastavlja sa “budvanizacijom" Tivta brineći samo o interesima svojih funkcionera i njima bliskih tajkuna, prijeteći da trajno ugrozi prostor kao jedan od naših najznačajnijih resursa za razvoj".

"Oni brinu kako da od svih nas oduzmu sve što imamo, grad, plažu, more, aerodrom. Građanin mora da bude na prvom mjestu, prije svih tajkuna, rođaka i partijskih drugara. Umjesto lažnih obećanja o velikim infrastrukturnim projektima koji se ne realizuju, mi u SDP-u ćemo stvarati sistem koji će prvenstveno biti okrenut očuvanju zdravlja i života građana", naveli su iz SDP-a.

Dodaju da kada budu dio lokalne vlasti, "odgovornost, funkcije i privilegije političkih elita neće biti važnije od osnovnih uslova za pristojan život Tivćana".

Bonus video: