Joković prvi na izbornoj listi SNP, slijede Šćekić, Đurović, Ivanović...

"U opštini Andrijevica, SNP će nastupiti u koaliciji sa Novom srpskom demokratijom, u Budvi će biti u koaliciji sa Demokratskim frontom, Pravom Crnom Gorom i Ujedinjenom Crnom Gorom. U Kotoru će SNP nastupiti u sklopu koalicije koju čine DF, Demokratska srpska stranka, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Stranka srpskih radikala, dok će na lokalnim izborima u opštini Gusinje izaći samostalno", kazali su iz SNP

12171 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
SNP (Ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti
SNP (Ilustracija), Foto: Arhiva Vijesti

Na izborima za poslanike u Skupštini Crne Gore, na poslaničkoj listi Socijalističke narodne partije (SNP) prvi je predsjednik partije Vladimir Joković, zatim Dragoslav Šćekić, Danijela Đurović, Dragan Ivanović, Dragan Vukić, Milosava Paunović, Bogdan Božović, Miloš Rajković, Mijuško Bajagić, Slađana Kaluđerović, Radosav Nišavić, Maja Pešić, Nenad Marković, Miodrag Bulatović i Gorica Knežević Jelovac, saopšteno je večeras iz SNP.

"Za budućnost Crne Gore" je naziv liste koju će na parlamentarnim izborima činiti Demokratski front, Socijalistička narodna partija (SNP), Narodni pokret, Prava Crna Gora i nestranačke ličnosti.

Izbori su raspisani za 30. avgust.

Kako je saopšteno iz SNP, na danas održanoj elektronskoj sjednici Glavnog odbora te partije, "ogromnom većinom glasova usvojene su Odluke o nastupu opštinskih odbora SNP u opštinama u kojima se održavaju lokalni izbori, kao i Odluka o nastupu SNP na parlamentarnim izborima u koaliciji sa Demokratskim frontom, Narodnim pokretom, Pravom Crnom Gorom i nestranačkim ličnostima".

"U opštini Andrijevica, SNP će nastupiti u koaliciji sa Novom srpskom demokratijom, u Budvi će biti u koaliciji sa Demokratskim frontom, Pravom Crnom Gorom i Ujedinjenom Crnom Gorom. U Kotoru će SNP nastupiti u sklopu koalicije koju čine DF, Demokratska srpska stranka, Prava Crna Gora, Ujedinjena Crna Gora i Stranka srpskih radikala, dok će na lokalnim izborima u opštini Gusinje izaći samostalno", kazali su iz SNP.

Iz te partije su dodali da je na listi zadovoljena kvota žena i mladih, čime je kako tvrde, SNP još jednom potvrdila da bez učešća ovih struktura društva, nema ni razvoja ni napretka u političkom životu Crne Gore.

"Prihvatanjem odluka, Glavni odbor SNP CG je pokazao spremnost za preuzimanje vlasti i odgovornu socioekonomsku politiku. Takođe, potvrdili smo i naše zalaganje od početka priče o zborima, za jedinstvenom opozicionom listom , smatrajući da je jedinstven opozicioni nastup formula uspjeha kojom se aktuelna vlast šalje u političku prošlost", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: