Vučinić: Loš izgovor Murića, vrijeme će pokazati zašto je napustio partiju

"Svako pomirenje i poziv na mir u kojem nijesu izopšteni ni pripadnici bilo kojeg drugog naroda u Crnoj Gori može samo doprinijeti smirivanju i rješavanju opšte krize u Crnoj Gori"
82 pregleda 3 komentar(a)
Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Janko Vučinić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 30.01.2018. 15:11h

Izjava Hajrana Murića o razlozima napuštanja Demokratskog fronta, odnosno Radničke partije, je samo loš izgovor, jer Deklaracija o pomirenju pokrenuta od DNP-a kao jednog od konstituenata DF-a ne sadrži ništa što bi bilo upereno protiv ili na štetu bošnjačkog i albanskog naroda, kazao je predsjednik Radničke partije, Janko Vučinić.

Naprotiv, ističe Vučinić, svako pomirenje i poziv na mir u kojem nijesu izopšteni ni pripadnici bilo kojeg drugog naroda u Crnoj Gori može samo doprinijeti smirivanju i rješavanju opšte krize u Crnoj Gori "sa kojeg god aspekta posmatramo: u političkom, ekonomskom, socijalnom, kulturnom ili bilo kog drugom pogledu."

Rožajac Hajran Murić napustio je Radničku partiju, čiji je bio član predsjedništva, kao i Demokratski front, nezadovoljan posljednjom izjavom čelnika tog saveza kojom se, kako je kazao, rehabilituju četnici.

"Hajran Murić je u Radničkoj partiji je bio veoma uvažen i ispštovan u svakom pogledu ,ne kao pripadnik bošnjačkog naroda nego kao čovjek koji je važio za vrlo iskrenu i emotivnu osobu i koji je upravo zbog tih osobina i pobrao simpatije svih ostalih članova Radničke partije. Posle ovakve iznenadne i ničim izazvane odluke Hajrana Murića sada možemo i da sumnjamo u njegovu iskrenost i emotivnost. Ako smo svi u Radničkoj partiji mukotrpno radili i izgarali u njenom stvaranju i jačanju od njenog osnivanja, a potom s zbog samo jedne izjave čelnika DF-a i to o miru i pomirenju u Crnoj Gori sve to urušavati i pokušati uništiti, onda nam preostaje samo da naslućujemo pozadinu naprasnog napuštanja Radničke partije od strane Hajrana Murića," kazao je Vučinić.

On navodi da ga je Murić u kratkom telefonskom razgovoru obavijestio da je revoltiran Deklaracijom o pomirenju i izjavama čelnika DF-a i da je zbog toga odlučio da se povuče iz politke.

"Da li je to tako, pokazaće vrijeme, mada njegove izjave koje čini mi se prvenstveno imaju za cilj privlačenje medijske pažnje govore suprotno. Na kraju želio bi da mi o Hajranu Muriću ostane mišljenje kao o poštenom,iskrenom i emotivnom čoveku kojem je ideja Radničke partije - ideja o pravdi,slobodi i bratsvu bila iznad svega. Hajran Murić je bio član predsjedništva Radničke partije i nije bio potpredsjednik Radničke partije," zaključio je Vučinić.

Bonus video: