Bečić čestitao Dan opštine Petnjica

"Suživot, mir i uzajamno povjerenje jesu temeljne pretpostavke neophodne da otklonimo i postojeće socio-ekonomske nedaće koje su već dugo vremena obilježja života na sjeveru Crne Gore"

2562 pregleda 4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović
Aleksa Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske Crne Gore i lider koalicije "Mir je naša nacija", Aleksa Bečić čestitao je građanima Petnjice, 4. avgust, dan opštine Petnjica.

"U datumu koji proslavljate kao dan svoje opštine, Petnjičanke i Petnjičani, sadržano je vaše kolektivno sjećanje na onaj 4. avgust kada ste se na referendumu odlučili da vaša opština bude još jedna posebna opština u Crnoj Gori. Odlučujući se na taj korak računali ste da vaša opština, imajući u vidu privredne, poljoprivredne i turističke potencijale može u punom kapacitetu biti nezavisna. Istorija Gornjeg Bihora i Petnjice, njihova kulturno-istorijska baština i posebnost nasljeđa opravdavaju takvo opredjeljenje". naveo je Bečić.

Dodaje da ni Petnjica nije izbjegla sudbinu brojnih sjevernih opština koje su se suočile sa masovnim odlaskom stanovništva u neku drugu državu.

"Na sreću, i Petnjica je kao sve crnogorske opštine u svoj identitet utkala i znala da trajno sačuva suživot različitosti i mir na svom prostoru od kojih, u savremenoj Crnoj Gori, nemamo većih vrijednosti. Suživot, mir i uzajamno povjerenje jesu temeljne pretpostavke neophodne da otklonimo i postojeće socio-ekonomske nedaće koje su već dugo vremena obilježja života na sjeveru Crne Gore. U želji da i te nedaće prevaziđete svojom udruženošću, još jednom vam, srdačno, čestitam Dan opštine Petnjica", navodi se u čestitki.

Bonus video: