Iz platforme "Crno na bijelo" Petnjičanima čestitali Dan opštine

Decentralizacija je prvi uslov oslobađanja i otvaranja tržišta roba i usluga, ali i ideja i komunikacija, posebno gradova i regiona naše zemlje koji su izgradili živi ljudski most sa evropskim gradovima i državama, kakva je upravo Petnjica"

1944 pregleda 6 komentar(a)
Abazović, Foto: Boris Pejović
Abazović, Foto: Boris Pejović

U ime platforme "Crno na bijelo" kandidati za poslanike Dritan Abazović i Hazbija Kalač uputili su čestitku povodom 4. avgusta – Dana Opštine Petnjica.

"Mi čvrsto vjerujemo i odlučno se borimo da se Crna Gora mora osloboditi svih stega i okova neracionalnosti i neodrživo skupog i nefunkcionalnog državnog aparata koji je centralizovao i privatizovao svu političku i ekonomsku moć u jedan centar. Decentralizacija je prvi uslov oslobađanja i otvaranja tržišta roba i usluga, ali i ideja i komunikacija, posebno gradova i regiona naše zemlje koji su izgradili živi ljudski most sa evropskim gradovima i državama, kakva je upravo Petnjica", istakli su u čestitki.

Navode i da će Petnjičani u slobodnoj i za saradnju sa svojom dijasporom otvorenoj državi Crnoj Gori, dobijati nevjerovatne šanse da svoj Bihor učine mjestom povratka onih koji su morali otići, mjestom ostajanja, a ne iseljavanja, mjestom ulaganja stečenog kapitala po svijetu.

"Za takav Bihor neophodno je pomoći snage koje se istinski bore da Crna Gora postane pravna država, decentralizovana, ekonomski ojačana i poželjna i u svijetu prepoznata kao ekološka država sa najljepšim životnim prostorom. Dan opštine Petnjica prilika je za afirmaciju samostalno odabranog puta jedne od najmlađih opština u Crnoj Gori. Uz posvećen rad i angažman svih subjekata i u vremenu koje je pred nama, vjerujemo da će doći do realizacije ozbiljnih projekata koji ce učiniti život građana Petnjice mnogo boljim", navodi se u čestitki platforme "Crno na bijelo" povodom Dana Opštine Petnjica.

Bonus video: