Crnogorska: Nećemo dozvoliti partijama u okrilju SPC da posrbe Crnogorce i razdržave Crnu Goru

"Kao građanska, liberalna i državotvorna partija Crne Gore, ljudska prava su nam iznad svega, ukjučujući i pravo na slobodno nacionalno izjašnjavanje i vjersko opredjeljenje svih, pa i Crnogoraca, kojima se, "o tempora, o mores!" u vlastitoj državi osporava pravo na slobodno nacionalno i vjesko opredjeljenje, i to od svih prosrpskih partija, na čelu sa uzurpatorskom SPC"

16731 pregleda 205 reakcija 144 komentar(a)
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska
Anđela Ivanović, Foto: Crnogorska

Crnogorska je saopštila da je njihov "potonji lider bio portparol Demokrata", a doskorašnju vlast u Budvi nazvala je "litijaškom koalicijom koja je namjeravala Budvu da pretvori u srpski četnički bastion".

"Kao građanska, liberalna i državotvorna partija Crne Gore, ljudska prava su nam iznad svega, ukjučujući i pravo na slobodno nacionalno izjašnjavanje i vjersko opredjeljenje svih, pa i Crnogoraca, kojima se, "o tempora, o mores!" u vlastitoj državi osporava pravo na slobodno nacionalno i vjesko opredjeljenje, i to od svih prosrpskih partija, na čelu sa uzurpatorskom SPC. Već 100 godina njena glavna misija u Crnoj Gori predstavlja posrbljavanje Crnogoraca i razdržavanje Crne Gore. Njena hrišćanska misija postoji samo u ikonografiji, a njena djelatnost je politička, krajnja desnica kleronacionalističke provenijencije. Ona hoće, bar u Crnoj Gori, da sprovede parolu "Srbi svi i svuda", kada to nijesu uspjeli da urade u Jugoslaviji. Narod su okupli na prevari da hoćemo da otmemo naše svetinje koje oni, otete od nas, neće da vrate. Bestidna je družina domaće pete kolone koja ih u tome pomaže, bilo iz neznanja ili čistog kvislinštva", navodi se u saopštenju Crnogorske.

Oni su dodali da su kao stranka imali nesreću da ih rukovodstvo, odnosno "harizmatski" lider vodi.

"U početku kao privjezak vlasti, a kasnije kao potporu anticrnogorskoj opoziciji, koja je, uz tanku većinu i našu neprincipijelnu podršku (valjda da se nekom opravdamo da nijesmo privjezak DPS) uspjela napraviti nekompetentnu vlast u Budvi. Naš potonji lider bio je, ustvari, portparol Demokrata i jedan od predvodnika anticrnogorskih protesta zvanih litije!", saopštili su iz ove partije.

Kako su dodali razvoj "sopstvene infrastrukture i obnavljanje svih odbora nakon vraćanja u korpus crnogorskih državotvornih partija ostavljamo kao strateški prioritet u narednom periodu".

“Spremamo se za aktivan rad na Cetinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i sjevernom dijelu naše države. U Budvi smo u novoj koaliiciji da spriječimo dalje ekonomsko i kulturno posrnućegrada, u koji ga je uvela litijaška koalicija. Oni na direktnan način, uz vođstvo SPC i podršku iz Beograda, nastoje Budvu pretvoriti u srpski četnički bastion, što je protivno njenoj tradiciji, kulturi i poziciji vodeće turističke destinacije u Crnoj Gori i na Mediteranu. Mi smo svoje mandate zaradili na prethodnim izborima, otriježnjeni i usmjereni ka regeneraciji Budve nakon našeg Kongresa, te političkom raspoloženju prema mjerodavnim istraživanjima. Vjerujemo da će uspjeh nove državotvorne koalicije u Budvi, biti sjajan zamajac rasta Crnogorske u drugim opštinama i uspješnog učešća na predstojećim lokalnim izborima predviđenim za narednu godinu, te na narednim redovnim parlamentarnim izborima”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: