Albanska koalicija predala izbornu listu "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj"

"Vrijeme je za mlađe ljude, novu energiju, koji će dati veliki doprinos u razvoju demokratije u Crnoj Gori, a mi iskusni u tome ćemo da pomognemo", zaključio je predsjednik FORCA Nazif Cungu

9646 pregleda 9 komentar(a)
Nik Đeljošaj, Nazif Cungu i Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović
Nik Đeljošaj, Nazif Cungu i Genci Nimanbegu, Foto: Boris Pejović

Albanska koalicija Demokratski forum, Nova demokratska snaga FORCA, Građanski pokret Perspektiva i Unija Tuzi predali su izbornu listu "Genci Nimanbegu - Nik Đeljošaj" za predstojeće parlamentarne izbore.

Nosilac liste Nik Đeljošaj je poručio da očekuju najmanje dva mandata i ubjedljivu podršku i pobjedu među Albancima.

Đeljošaj
Đeljošajfoto: Boris Pejović

"Ova lista uključuje najviše albanskih subjekata koji su učestvovali na izborima od višestranačja u Crnoj Gori. Drago nam je da smo uspjeli da ujedimo Albance, koja matematički predstavlja 71 posto Albanskih predstavnika u lokalnim skupštinama i nazivamo je velika albanska koalicija", kazao je Đeljošaj.

Potpredsjednik Skupštine Genci Nimanbegu (FORCA) koji je drugi na ovoj izbornoj listi istakao je da je vrijeme da Albanci dobiju ono što su dugo čekali.

Nimanbegu
Nimanbegufoto: Boris Pejović

"Konačno je vrijeme da dobijemo naša prava. Mi želimo ravnopravnost u ekonomiji, u razvoju i svakodnevnom životu", kazao je Nimanbegu.

Treći na listi se našao Nikola Camaj (Demokratski savez Albanaca), nakon koga slijede: Afrodita Pelingu (FORCA), Fljorim Palji (Perspektiva), Fadilj Kajošaj (Unija Tuzi).

Predsjednik FORCA Nazif Cungu nije se našao ni na ovoj izbornoj listi da bi, kako tvrdi, mlađim prepustio mjesto.

"Vrijeme je za mlađe ljude, novu energiju, koji će dati veliki doprinos u razvoju demokratije u Crnoj Gori, a mi iskusni ćemo u tome da pomognemo", zaključio je Cungu.

Bonus video: