Univerzitetska profesorica Biljana Maslovarić podržala platformu "Crno na bijelo"

Maslovarić poručuje i da škola mora postati mjesto gdje se funkcionalno radi i kritički promišlja i gdje se živi, a ne priprema za život

12095 pregleda 399 reakcija 54 komentar(a)
Maslovarić, Foto: Platforma Crno na bijelo
Maslovarić, Foto: Platforma Crno na bijelo

Univerzitetska profesorica dr Biljana Maslovarić podržala je danas platformu Crno na bijelo, saopštili su iz medijskog tima ove platforme.

Maslovarić u podršci kaže da je potpisala platformu "Crno na bijelo" iz najdubljeg uvjerenja da Crna Gora mora postati slobodna i građanska država, jednakih prava za sve u njoj.

“Svjesna da više niko ne može da gleda ravnodušno na to što su nam institucije slabe, što nam društvo nije pravično, što zakoni ne važe za sve građane ove države. U obrazovnom sistemu mora doći do kvalitativne promjene tako da mladi budu u centru vaspitno - obrazovnog rada. Dakle, govorimo o promjeni obrazovnog sistema gdje se omogućava participacija i otvoreni dijalog svih zainteresovanih strana, a u prvom redu djece i mladih, njihovih roditelja i nastavnika”, kazala je Maslovarić u podršci platformi “Crno na bijelo”.

Maslovarić poručuje i da škola mora postati mjesto gdje se funkcionalno radi i kritički promišlja i gdje se živi, a ne priprema za život!

“Obrazujemo se svi cijeli život i zato moramo razumjeti i da se u školi mora i živjeti stvarni život. Platforma "Crno na bijelo" nije politička pilula za brzo rješavanje višedecenijski nagomilanih problema, već slobodna platforma za slobodno društvo. Ona okuplja slobodne ljude, koji su izgradili svoj život na profesionalnim i etičkim principima i koji su spremni da svoja stečena znanja usmjere u razvoj naše zajednice na osnovu najvećih demokratskih vrijednosti”, ističe ona.

Kaže i da je vjera i nada u dobro, časno, pravično društvo nasušna potreba svakog građanina Crne Gore.

“Samo zajedno, vjerujući u društvo zasnovano na vrijednostima, možemo spasiti i nas i našu Crnu Goru. Put je dug, na to moramo svi računati, ali put koji nije popločan nadom i vizijom, nije ni put već ovo što živimo skoro tri decenije - političke partije postoje radi sebe samih, a ne radi nas – građana”, ustvrđuje Maslovarić.

Ona u podršci navodi i da platforma "Crno na bijelo" ima tu snagu – “snagu slobodnog i časnog čovjeka koji će svojim radom utkati civilizacijske i evropske vrijednosti u društveno tkivo Crne Gore”.

“Želim da zajedno gradimo naše društvo i da ga sa periferije Evrope vratimo u društvo zemalja u kojima je građanin taj zbog kojeg sve stvoreno postoji. Platforma "Crno na bijelo" nije politički izborni projekat, već građanski pokret za slobodne i srećne građane u slobodnoj i srećnoj zemlji, za našu Crnu Goru jer domovina se voli i vodi srcem i pameću!”, poručuje na kraju Maslovarić.

Prof. dr Biljana Maslovarić iza svoje dosadašnje karijere ima nebrojano projekata u oblasti prosvjete, integracije i inkluzije manjinskih grupa u društvene tokove te raznih društvenih aktivnosti i događaja.

Bonus video: