"žene aktrivno zastupljene na listama "

Strujić-Harbić: BS pokazala dosljednost i ispunila obećanje, na svakom trećem kandidatskom mjestu žena

“Bošnjačka stranka i ovim primjerom pokazuje dosljednost, a naš predsjednik Rafet Husović da drži do obećanja. Tako će biti i u budućnosti, jer smatramo da je to jedino ispravno”, zaključila je Strujić-Harbić 

3054 pregleda 5 komentar(a)
Kenana Strujić Harbić, Foto: BS
Kenana Strujić Harbić, Foto: BS

Bošnjačka stranka jedina je izborna lista na kojoj je napravljen značajan napredak u odnosu na zakonom propisani redosljed kandidata manje zastupljenog pola, čime šaljemo jasnu poruku da je Bošnjačka stranka zastupnik ideje afirmacije učešća žena u politici, kazala je Kenana Strujić Harbić, predsjednica Foruma žena Bošnjačke stranke.

Na listi kandidata za poslanike Bošnjačke stranke nalazi se 29 žena, raspoređenih na svakom trećem mjestu, saopštila je Sreujić Harbić. 

“Bošnjačka stranka je uvijek pokazivala visok stepen dosljednosti u pogledu ispunjavanja datih obećanja koja se odnose na povećanje broja žena i raspored kandidatkinja na izbornim listama. Naš predsjednik Rafet Husović je u decembru 2017. godine dao obećanje Ženskoj političkoj mreži vezano za zahtjeve za dalje unaprjeđenje izbornog zakonodavstva u Crnoj Gori, u dijelu veće zastupljenosti žena. Naša izborna lista potvrda je tog obećanja i podrške, na svakom trećem mjestu je žena i sigurni smo da ćemo i u poslaničkom klubu Bošnjačke stranke u novom sazivu imati ženu”, poručuje Strujić-Harbić. kaže se u saopštenju. 

Kako dodaju u saopštenju, ona se zahvalila Ženskoj političkoj mreži što je prepoznala napore Bošnjačke stranke da žene budu adekvatno zastupljene na izbornim listama.

“Bošnjačka stranka i ovim primjerom pokazuje dosljednost, a naš predsjednik Rafet Husović da drži do obećanja. Tako će biti i u budućnosti, jer smatramo da je to jedino ispravno”, zaključila je Strujić-Harbić.