Saveljić: "Plantaže" će se nakon izbora depolitizovati, nesposobni upravljački kadar će postati prošlost

"Mi ćemo vrlo brzo dokazati i sadašnjem odboru direktora i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti, kako se uspješno vode "Plantaže", jer to znamo i umijemo jer ćemo prvenstveno raditi u interesu "Plantaža" a ne kako to radi sadašnje rukovodstvo u privatnom interesu“, kazala je Saveljić

10974 pregleda 13 komentar(a)
Saveljić, Foto: URA
Saveljić, Foto: URA

Očekivano je bilo, da će za sve svoje poslovne neuspjehe "Plantaže" ovih dana okriviti pojavu koronavirusa, zaboravljajući da su samo nekoliko mjeseci prije pojave ovog virusa počeli sa rasprodajom svoje imovine (zemljišta), zatim prodajom akcija u Podgoričkoj banci, kao i prodajom svog biznisa na teritoriji Srbije, koji je nekada činio 30% ukupne realizacije "Plantaža", kazala je danas Valerija Saveljić, kandidatkinja za poslanicu platforme "Crno na bijelo".

Platforma "Crno na bijelo", koju čine Građanski pokret URA, Savez građana Civis, Bokeški forum, Stranka pravde i pomirenja i nezavisni intelektualci predala je 3. avgusta izbornu listu za parlmentarne izbore, zakazane za 30.avgust.

Saveljić je dodala da vjeruje da će se nakon izbora "Plantaže" depolitizovati i da će aktuelni nesposobni upravljački kadar postati prošlost.

"Mi ćemo vrlo brzo dokazati i sadašnjem odboru direktora i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti, kako se uspješno vode "Plantaže", jer to znamo i umijemo jer ćemo prvenstveno raditi u interesu "Plantaža" a ne kako to radi sadašnje rukovodstvo u privatnom interesu“, kazala je Saveljić.

Ona postavlja pitanja aktuelnom rukovodstvu "Plantaža":

  • Ako ste tako znaveni u vinogradarsko-vinskom biznisu, zašto prihode i profit niste ostvarivali od prodaje vrhunskih vina, gdje bi mogli imati najveći profit po proizvodu?
  • Zašto tako znaveni u biznisu imate preko 25 miliona eura kratkoročnih obaveza, i zašto niste u mogućnosti da izmirujete svoje obaveze u roku?
  • Zašto ste ponovo na crnoj listi poreskih dužnika?
  • Zašto ulažete u marketing, a gubite tržišta?
  • Zašto ste radnicima smanjili 30% plate, a po bilansima troškovi zarada su samo 10% manji?

Saveljić ističe i da uprava "Plantaža" podobnim ne smanjuje, već kroz razne stimulacije nadoknađuje zaradu, i dalje nastavlja sa zapošljavanjem, uprkos tome što ni stolica nema u kompaniji za novozaposlene.

Ona kaže da uprava "Plantaža" nikoga više ne može ubjediti u njihove "dobre" namjere, za očuvanje "Plantaža" jer, kako tvrdi, cifre sve govore i ukazuje da će aktuelno rukovodstvo ove državne kompanije ostati upamćeno kao ono koje je pokušalo da uništi najljepši crnogorski brend.

""Plantaže" su se jednom digle iz pepela i dostigle poziciju najboljeg regionalnog proizvođača u proizvodnji i realizaciji vina vrhunskog kvaliteta, a mi vam obećavamo da ćemo to ponovo uraditi, dok ćete vi odgovarati pred crnogorskim institucijama za sva zlodjela nanešena "Plantažama", od propalog biznisa sa briketarom, preko prodaje 100% alkohola za bijednih 2,4 eura po litru, do raznoraznih otpisa potraživanja i izgubljenih milionskih sudskih sporova", zaključila je Saveljić.

Bonus video: