Gargović danas ide na saslušanje

Portal Vijesti.me dostavio je juče nadležnima traženi materijal
71 pregleda 16 komentar(a)
Berane grad, Foto: Rabrenović
Berane grad, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 30.01.2018. 06:24h

Direktor Srednje stručne škole u Beranama Naser Gargović biće saslušan danas zbog sumnje da je kandidatu za odbornika Socijaldemokratske partije (SDP) nudio zaposlenje za suprugu pod uslovom da se povuče sa izborne liste i pređe u Socijaldemokrate.

Gargović je sekretar beranskog odbora Socijaldemokrata. Saslušan će biti i predsjednik beranskog SDP-a, nosilac izborne liste SDP-Demos Mirko Pavićević.

“Njih dvojica treba da budu saslušani pred policijom u popodnevnim satima,” kazala je sinoć “Vijestima”, rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama Gorica Golubović.

Ona je dodala i da je naloženo da se pribavi audio zapis i transkript razgovora od Nezavisnog dnevnika “Vijesti”, na osnovu kojeg je to tužilaštvo i pokrenulo predmet.

Portal Vijesti.me dostavio je juče nadležnima traženi materijal.

Na snimku se može čuti kako direktor škole kandidatu SDP-a nudi zaposlenje za suprugu u vrtiću ili Univerzitetskom centru, navodeći da to radi po nalogu ministra prosvjete Damira Šehovića. Šehović je to ranije negirao navodeći da se radi o podmetanjima.

Predsjednik beranskog SDP-a Pavićević potvrdio je juče da je objavljeni snimak autentičan.

“Razgovor između Gargovića, koji je bio moj prijatelj i koji je ovakvim postupanjem htio da unizi mene i listu koju predstavljam, i našeg odborničkog kandidata je vođen i njegova sadržina je tačna. To, nažalost, pokazuje u što se pretvorio izborni proces u Crnoj Gori i na šta su spremni oni kojima ni prosvjetna struka nije bitna nego je ovakvim postupanjem brukaju”, kazao je Pavićević i dodao da narednih dana učekuje konkretne rezultate od Tužilaštva.

Prilikom jučerašnje posjete Osnovnoj školi “Štampar Makarije”, Šehović nije želio da odgovara na pitanja u vezi sa ovom aferom.

“Nemojte ovako lijep događaj da opterećujete političkim temama”, kazao je Šehović novinarima i prije nego što su mogli postaviti pitanje.

Iz SD-a nisu do sada demantovali autentičnost snimka i da se na njemu nalazi njihov član. Na pitanje “Vijesti” da li će Gargović biti isključen iz partije “zbog pokušaja podmetanja Damiru Šehoviću”, iz SD-a su novinara uputili na ranije stranačko reagovanje u kojem stoji da je “riječ o podmetanju SDP-a”. U toj partiji kazali su da se “na providan i smiješan način pokušava nanijeti šteta Gargoviću koji je zahvaljujući profesionalnom integritetu obavljao najodgovornije dužnosti u prosvjeti i mnogo prije nego što su Socijaldemokrate osnovne”. U Beranama se u nedjelju održavaju lokalni izbori. SD na tim izborima nastupa u koaliciji sa Demokratskom partijom socijalista i Bošnjačke stranke (BS).

Bonus video: