"krenuli u prljavu kampanju"

Crno na bijelo DPS-u: Prestanite da maltretirate građane telefonskim pozivima

Ističu da DPS, pozivanjem građana na privatne brojeve telefona, krši Zakon o zaštiti podataka ličnosti, te da zloupotrebljava telefonski imenik 

4743 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com
Ilustracija, Foto: Shutterstock.com

Više destina građana u prethodnih nekoliko dana obratilo se štabu platforme „Crno na bijelo“ sa informacijom da ih na privatne brojeve pozivaju aktivisti DPS-a, i ako nijesu u bazi brojeva njihovog članstva, i postavljaju im pitanja da li podržavaju tu partiju i da li će ih glasati na izborima zakazanim za 30. avgust, saopštili su danas iz platforme „Crno na bijelo“.

Kažu da je ovo besprizorni atak na integritet i dostojanstvo ljudi od onih koji se „za slamku hvataju pred izvjesni politički potop 30. avgusta na izborima“.

Iz platforme „Crno na bijelo“ kažu da DPS na ovaj način krši Zakon o zaštiti podataka ličnosti, zloputrebljava telefonski imenik, baze i registre koji su im dostupni preko državnih organa sa ciljem da dodatno izvrše pritisak na građane pred izbore.

„Ovo je još jedan od vidova mahinacija i zloupotreba državnih resurasa, podataka i resursa za potrebe DPS-a. Na despotski i totalitaristički način svojstven ovoj partiji krenulo se u prljavu kampanju koja im ovog puta neće pomoći“, ukazuju iz platforme „Crno na bijelo“.

Oni pozivaju građane da ne nasijedaju na ovakve vidove pritisaka i provokacija i da na izborima glasaju slobodno i skladno Ustavu Crne Gore.

„Prošlo je vrijeme ucjena i pritisaka, Crna Gora mora postati slobodna zemlja, a građani ovog puta moraju odbraniti Ustav od onih koji svakog dana svojom politikom taj Ustav dezavuišu“, zaključuje se u saopštenju.