Božović: Nije mi produžen ugovor o radu u Budvanskoj rivijeri, jer sam na listi Demokrata

On je naveo da šest dana poslije objavljivanja liste na lokalnom nivou, na kojoj se nalazi njegovo ime i prezime, ugovor nije produžen

16269 pregleda 210 reakcija 39 komentar(a)
Pejović i Božović, Foto: Demokrate Budva
Pejović i Božović, Foto: Demokrate Budva

Budvanin Nikola Božović optužio je mendžment državne hotelske kompanije „Budvanska rivijera“ da mu nije produžila ugovor o radu, nakon što je objavljeno da je kandidat za odbornika Demokratske Crne Gore u Budvi.

„Ja sam Nikola Božović, Budvanin, diplomirani pravnik, član glavnog odbora mladih Demokrata, opštinskog odbora i kandidat na listi odbornika Demokrata za lokalni parlament. Želim da javnost upoznam sa dosad neviđenim primjerom političkog revanšizma i obračuna sa ljudima koji samo drugačije misle i imaju svoje mišljenje. Do 31. jula sam bio zaposlen u hotelskoj grupi “Budvanska rivijera” u za sad većinskom vlasništvu države što znači svih nas. Toga dana mi je isticao ugovor o radu na određeno vrijeme koji mi je bio više puta produžavan do tada. Obaviješten sam da mi neće biti produžen ugovor, bez ijednog valjanog pismenog ili usmenog obrazloženja. Obavljao sam svoje radne zadatke odgovorno i pošteno bez ijedne primjedbe, opomene ili povrede radne obaveze u pismenoj ili usmenoj formi. Suprotno preporukama Vlade u doba epidemije koronavirusom, koja je propagirala da ne bude otpuštanja u javnom sektoru i sektoru turizma koji je najviše pogođen kao privredna grana u doba epidemije. Nemajući valjan izgovor da se pozovete na sistematizaciju ili nešto tako slično jer vi sistematizaciju nemate u 2020. Baš iz razloga jer niste sposobni, odnosno ne znate kako bi uklopili toliki broj radnika zapošljenih po političkoj podobnosti i lojalnosti DPS-u“, saopštio je Božović na konferenciji za novinare.

On je naveo da šest dana poslije objavljivanja liste na lokalnom nivou na kojoj se nalazi njegovo ime i prezime ugovor nije produžen.

„Zanimljivo, zar ne? Svi dobro znamo da se na čelu hotelske grupe nalazi Katarina Kažanegra, funkcioner DPS-a i takođe kandidat za odbornika sa liste DPS-a. Ne produžiti ugovor u sred epidemije koronavirusom i dosad nezapamćenog ekonomskog kolapsa, koji je na pragu i koji je najavljen posebno iz oblasti turizma, pošteno imoralno zar ne, to govori o vama. Nego o vama ne govori samo to. O vama govori zloupotreba hotelskih kapaciteta u svrhu jedne političke partije odnosno DPS-a i organizovanje njenih kleptokratskih planova koji traju nažalost već 30 godina. O vama i predsjedniku borda direktora, gospodinu Saši Radoviću, govore i basnoslovne reprezentacije i rasipništvo dok se vaši zaposleni bore za egzistenciju sa platama koje primaju. O vama i vašim poslovnim partnerima govore ograde kojom ste zagradili plaže u Miločerskom parku i time onemogućili pristup plažama mještanima mjesta baš iz kojeg vi dolazite, već oni moraju sa malom djecom da preskaču ograde da bi imali mjesto kraj mora koje im vjekovima pripada. Stidite li se ?“, zapitao je Božović i dodao da o „Katarini Kažanegri govore i sve malverzacije sa hotelom “Kristal rivijera” u Petrovcu, koji je naružio sliku jednog malog primorskog mjesta“.

On je pozvao sve da ne dozvole da ih „ ovakva ili slična gospoda uplaše, ucijene ili obeshrabre njihovim prljavim mehanizmima, već da izaberu put slobode, ravnopravnosti i jednakosti“.

„Ako sam ja žrtva političkog revanšizma ili je ovo cijena koju sam morao platiti za slobodu i bolje mjesto za život smatram da tu cijenu nisam ni platio. Pozivam sve mlade da ne odlaze iz naše zemlje i ne vode se parolom svi su isti već da se udruže i da zajedno mijenjaju ovo društvo,ovaj grad i ovu državu na bolje. Ne pristajte na ucjene, ne trgujte sa budućnošću, gradimo bolje društvo zajedno jer to je dug prema našim precima i obaveza prema našim potomcima. Politički kraj vam je blizu“, zaključio je Božović.

Lider budvanskih Demokrata, Mijomir Pejović, kazao je da još nije dobio odgovor od Agencije za sprječavanje korupcije, kojoj su prošle sedmice uputili prijavu zbog korišćenja prostorija i hotela „Budvanske rivijere“ za političku kampanju DPS-a.

„Nevjerovatno da do dana današnjeg nisam dobio nikakav odgovor za ove zloupotrebe, koliko novoizabrana direktorka agencije tu vrstu odgovora pripremi poslije izbora, onda je potpuno jasno da je ona još jedna instrument na čelu ASK-a „, kazao je Pejović.

Pejović: Nova direktorica ASK-a na primjeru Kuč da pokaže da nije selektivna

Pejović je kazao da je ASK danas proslijedio još jednu prijavu zbog povrede zakona.

„Odbornica DPS-a, Snežana Kuč, već više od 30 dana obavlja funkciju odbornice i koordinatora Sekretarijata za lokalnu samoupravu. Ovo će ujedno biti test za novoizabranu direktoricu ASK-a na djelu pokaže da li je privržena vladavini prava ili će nastaviti praksa svoga prethodnika sa selektivnom primjenom zakona i propisa. Naprosto, toliko se toga ovdje u posljednjih tri mjeseca nezakonitosti desilo da to čovjek ne može da pobroji, ali mi to pažljivo sve analiziramo, hronološki zapisujemo i siguran sam da će na jesen biti napravljena jedna bijela knjiga sa svim zloupotrebama, kršenjima zakona, poslovnika, statuta i da će to biti djelo koje će u budvanskim bibliotekama stajati za naredne decenije, kako bi svi oni koji budu hroničari jednog vremena, moglo da se uvjere šta se sve ovdje dešavalo“, kazao je Pejović.

Bonus video: