Konjević: Jaka Crna Gore je kad su domaći privrednici važniji od tajkuna

"Moramo pomagati domaće, crnogorske kompanije, pogotovo mala, srednja i mikro preduzeća, kako bi povećali zaposlenost i ojačali privredu. Ne strane tajkune koji će uzimati kredite na račun građana i ostavljati ruine iza sebe"

3309 pregleda 27 reakcija 26 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: SDP

Rukovodstvo Socijaldemokratske partije (SDP) predvođeno predsjednicom Draginjom Vuksanović Stanković i zamjenikom predsjednika Raškom Konjevićem, i kandidatima za poslanike posjetilo je Bijelo Polje i građanima predstavilo predizborni program liste "SDP - Jaka Crna Gora".

Konjević je istakao da je mljekara "Milkraft" koštala građane tri miliona dolara i da danas u njoj niko ne radi, iako je trebala da bude završena do 2016. godine.

"Ovo je primjer kako ne treba da se radi, kako privilegovani tajkuni koji su bliski DPS dobijaju pomoć od države, a danas stojimo pored objekta u kojem niko ne radi. Ova vlast je pomagala uglavnom tajkune ili strane investitore i to mora da se promijeni u crnogorskoj ekonomiji. Moramo pomagati domaće, crnogorske kompanije, pogotovo mala, srednja i mikro preduzeća, kako bi povećali zaposlenost i ojačali privredu. Ne strane tajkune koji će uzimati kredite na račun građana i ostavljati ruine iza sebe", rekao je Konjević.

Dodao je da "jaka Crna Gora nijesu privilegovani tajkuni, već građani".

"Zbog toga SDP poziva sve preduzetnike, vlasnike malih i srednjih preduzeća da podrže Socijaldemokratsku partiju, jer smo mi u posljednje četiri godine puno pažnje posvetili njihovom statusu u ovom društvu i za nas su oni nosioci razvoja naše države. Tajkuni ne mogu da budu važniji od svih nas, a pogotovo ne od domaćih preduzetnika", istakao je Konjević.

Vuksanović Stanković je kazala da će jaka Crna Gora biti kada se okrenemo vrijednim poljoprivrednicima i poljoprivrednoj proizvodnji.

"SDP će u narednom mandatu učiniti sve da svaki poljoprivrednik u našoj zemlji može plasirati sve svoje proizvode na domaćem tržištu. Za nas je važniji domaći proizvođač od predstavnika monopolskih i uvozničnih lobija. Kroz razvoj poljoprivede u narednom četvorogodišnjem periodu značajno ćemo ojačati cjelokupnu crnogorsku ekonomiju. Nema razvoja poljoprivrede bez dobre putne infrastrukture i zbog toga je bitno da se sva mjesta i u Bijelom Polju i u ostatku Crne Gore kvalitetno putno povežu, kako bi naši proizvođači na najlakši i najefikasniji način plasirali proizvode na domaće tržište" - zaključila je predsjednica SDP.

Bonus video: