URA: Betonizator Vuković nastavlja misiju uništavanja našeg grada, opet na meti Blok V

Kako ističu, URA godinama ukazuje da gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković "betonira šta stigne i ucrtava stambene kvartove visoke gustine brojnim investitorima"

6465 pregleda 7 komentar(a)
Blok V, Foto: GP URA
Blok V, Foto: GP URA

Iz podgoričkog odbora Građanskog pokreta URA su kazali da niko nema ništa protiv da se jedna od konfuznijih raskrsnica u našem gradu, gdje je zabilježen veliki broj saobraćajnih nezgoda, riješi izgradnjom kružnog toka.

"Ali svako ko voli ovaj grad jeste protiv današnje sječe drveća na tom području, šta je samo nastavak betonizatorske i devastatorske prakse Glavnog grada i gradonačelnika Vukovića, najvećeg obožavatelja rada i djela šerifa Miomira Mugoše", istakli su oni u saopštenju. Kako ističu, URA godinama ukazuje da gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković "pod okriljem nekakve kvazi-urbanosti i lažne brige za podgoričke zelene površine, betonira šta stigne i ucrtava stambene kvartove visoke gustine brojnim investitorima, ne mareći za kvalitet života u njima". "A sama činjenica da je navedena ulica Meše Selimovića, čiji dobar dio je prethodnih dana odsječen i raskopan, u potpunosti presvučena i rekonstruisana prije svega 4 mjeseca, najbolje govori o diletantskom pristupu gradonačelnika. Tada je isti gradonačelnik, sa svojom svitom, požurio da se slika pored tek izlivenog asfalta, plaćenog novcem građana Podgorice, da bi već danas isti asfalt uklanjali i sjekli obližnje višedecenijsko drveće, kako bi se gradio kružni tok", ukazala je podgorička URA. URA dodaje da to najbolje govori i o samom gradonačelniku i nepostojanju bilo kakve strategije razvoja grada "zbog čega se dešava da se tek završeni projekti nanovo prekrajaju, ispravljaju i rekonstruišu, a da se novopostavljeni spomenici šetaju gradom, u potrazi za adekvatnom lokacijom". "Razumijemo da je dio tradicije i nekakvog suludog fetiša, da DPS-ovi gradonačelnici grade kružne tokove ispred svojih domova, ali ovakvo betoniranje svakog slobodnog kvadrata našeg grada i masovna sječa stabala prevazilaze svaku mjeru", ukazala je podgorička URA.

Bonus video: