"porazno što su đukić i bulatović pod komandom marte šćepanović primorani da odlože sjednicu"

Sjednica SO Kolašin odložena do daljnjeg; Martinović: Razlog je politički kukavičluk a ne korona

„Nezakonite donacije Bemaksa, za koje ne postoje ugovori, partijska asfaltiranja pod direktivom rukovodstva kolašinskog odbora DPS-a, fasifikovanje javnih isprava i zloupotreba skupštinskog pečata, brojne nezakonitosti prilikom osnivanja RTV Kolašin... Sve to smo otkrili i za sve to postoje dokazi“- tvrdi potpredsjednik Demokrata

16696 pregleda 47 reakcija 11 komentar(a)
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora
Vladimir Martinović, Foto: Demokratska Crna Gora

Na zahtjev iz kabineta predsjednika Opštine Kolašin Milosava Bulatovića 16-a sjednica Skupštine opštine (SO) odložena je do daljnjega. O tome je danas odborničke klubove obavijestio predsjednik SO Milan Đukić, a kao razloge je naveo veliki broj odluka, koje su u pripremi i složenu epidemiološku situaciju.

On tvrdi da je u Kolašinu „predhodnih dana naglo povećan broj zaraženih korona virusom“.

Đukić je izrazio nadu da će i odbornici „zajedničkim snagama i poštovanjem mjera i preporuka NKT, doprinijeti da građani Kolašina budu zaštićeni od posljedica koronavirusa“.

Opozicija za Đukućevu odluku, odnosno, zahtjev izvršen vlasti, međutim, vidi druge razloge. Kako su saopštili iz odborničkog kluba Demokrata „ jasno je da je naprasno odlaganje sjednice klasični politički kukavičluk i bježanje od brojnih nezakonitih radnji koje su DPS-SD-GB počinili u poslednje vrijeme“.

Prema riječima potpredsjednika Demokrata i šef odborničkog kluba Vladimira Martinović , „priča o naglom skoku oboljelih od koronavirusa, sa dva na četiri zaražena, vrijeđa zdrav razum svakog Kolašinca“. Prema takvoj logici, objašnjava Martinović, nema uslova ni za održavanje izbora 30. avgusta.

„Uzaludno je nadanje, da će odlaganje sjednice pomoći vladajućij koaliciji da javnost, prije izbora, ne sazna o kojim nezakonitostima riječ. Nezakonite donacije Bemaksa, za koje ne postoje ugovori, partijska asfaltiranja pod direktivom rukovodstva kolašinskog odbora DPS-a, fasifikovanje javnih isprava i zloupotreba skupštinskog pečata, brojne nezakonitosti prilikom osnivanja RTV Kolašin... Sve to smo otkrili i za sve to postoje dokazi. To su samo neke u nizu nezakonitosti za koje javnost ima pravo da zna “- tvrdi potpredsjednik Demokrata.

Martinović kaže da su netačno da je za pripremu odluka potrebno bilo kakvo dodatno vrijeme. Izvršna vlast je, objašnjava on, „na kolegijumu predsjednika SO, upoznala predstavnike odborničkih klubova sa predlozima odluka, kada je i dogovoreno da se sjednica održi 17. I 18. avgusta“. On tvrdi da su „sve e odluke uveliko pripremljene i odštampane za odbornike i još u četvrtak je bila spremna njihova distribucija“.

„Poražavajuća je činjenica da Đukić, koji obavlja funkciju predsjednika SO i Bulatović, koji je na čelu izvršne vlasti, pod komandom Marte Šćepanović, budu primorani da odlože sjednicu. Na kolegijumu je bilo dogovoreno održavanje sjednice, uz potvrdu da postoji odobrenje NKT-a, uz predloženi dnevni red. Đukić i Bulatović odlaganjem sjednice pokazuju poniznost pred šeficom kolašinskog odbora DPS, ne poštujući niti sebe niti funkcije koje obavljaju“- zaključuje Martinović.

Na dnevnom redu sjednice, koja je odložena, trebalo je, između ostalog, da budu program uređenja prostora za ovu godinu, izvještaj o ostavarenju budžeta za prvih šest mjeseci, izvještaj DRI o kontrolnoj reviziji Opštine, programi rada preduzeća „Komunalno“ i „Vodovod i kanlizacija“...

Preporučujemo za Vas