REAGOVANJE BERANSKOG ODBORA

URA: Fatićev wi-fi ne pokriva cijelo Berane, ali vaša kriminalna mreža pokriva Crnu Goru

U pokretu URA smatraju da je prevelika slučajnost da obje IP adrese sa kojih su slate poruke mržnje budu na Fatićevo ime, posebno znajući da se njegov stan i kancelarija nalaze nekoliko kilometara daleko
190 pregleda 21 komentar(a)
Građanski pokret URA logo, Foto: Građanski pokret URA
Građanski pokret URA logo, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 21.05.2019. 13:04h

Beranski pokret URA reagovao je na saopštenje beranskog DPS-a, u kojem je navedeno da pokret URA plasira podmetačine i monstruozne laži kako bi diskreditovali nosioca liste DPS u Beranama, Bogdana Fatića.

„Možda bi građani i povjerovali u priču DPS-a da je sve ono što ih diskredituje u crnogorskoj javnosti, a takvih je stvari mnogo, podmetačina i laž, da nije fakata i materijalnih dokaza. U ovom slučaju - postupka koji je vođen u Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, po kojem je uistinu kao i što smo naveli u smiješnom sudskom procesu, čiji je ishod bio poznat i prije pokretanja bilo kakvog procesa, 'uvažena' argumentacija tuženog Fatića da su mu se nekim čudom – i na poslu i kod kuće, zlonamjerni ljudi 'kačili na njegov wi-fi signal', i u njegovo ime slali navedene poruke“, ističu u beranskom pokretu URA.

Oni kažu i da je u takvom smiješnom sudskom postupku utvrđeno da su sramotne poruke mržnje upućivane sa IP adrese koje pripadaju Bogdanu Fatiću, a ne sa raznih IP adresa u gradu, kako su to kazali iz DPS-a.

Dodaju i da je prevelika slučajnost da obje IP adrese sa kojih su slate poruke mržnje budu na njegovo ime, posebno znajući da se njegov stan i kancelarija nalaze nekoliko kilometara daleko.

“Po pravosnažnoj presudi utvrđeno je da su poruke poslate sa dvije iste IP adrese, a vi rekoste da su slate za raznih lokacija u gradu. Ispade onda da wi-fi mreža Bogdana Fatića pokriva cijelo Berane, a vaša kriminalna mreža cijelu Crnu Goru. No, u ovoj priči najmanje je bitan Fatić lično. Katastrofalna nacionalistička retorika i šovinističke poruke odraz su vaše flomaster koalicije koja je izgubila kompas. Prvo ste na početku kampanje preko fejsbuk stranica vrijeđali Srbe, potom ste pokušali da građane Berana ucijenite i potkupite, pa kad vam ni to nije pošlo za rukom vratili ste se šovinističkim porukama.   A kako bi i drukčije, kad vas je takva politika i iznjedrila.”, poručuju iz beranskog pokreta URA.

Oni su poručili DPS-u da se pomiri sa činjenicom da u Beranama više nikada neće moći osvojiti vlast, i da su u tom gradu "ućarili koliko su mogli preko skandaloznih afera o socijali i onih o zlopotrebama gradskog novca."

Kazali su i da je "uzalud DPS-u to što dovlači svoje ministre u beranska sela u večernjim satima kako bi ucjenjivali i varali namučeni narod koji zahvaljujući njihovoj politici jedva sastavlja kraj sa krajem."

“Bolje počnite da se bavite pitanjima kao što su zloupotreba službenih položaja, pljačka državnih resursa, kriminalno udruživanje i organizvane kriminalne grupe i zbog čega su takve odrednice postale sinonim za djelovanje i ponašanje funkcionera DPS-a. Budite srećni dok sjedite i u opozicione klupe, jer bi uskoro mogli da ih zamijenite optuženičkim a onda i zatvorskim. A za Građanski pokret URA ne brinite, bićemo ključni korektivni i kadrovski faktor u novoj gradskoj vlasti”, stoji u zaključku odgovora iz beranskog pokreta URA.