SJEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA

Odbornici Demokrata i DF-a isključeni sa sjednice; Ivanović: Žao mi je što ne možemo da nađemo minimum kompromisa

"Ako se ovo danas održi od ponedjeljka mogu svi skupovi da se u Crnoj Gori održe i na otvorenom i u zatvorenom”, kazao je Pejović

61250 pregleda 407 reakcija 188 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Odbornici Demokratske Crne Gore i Demokratskog fronta u budvanskom lokalnom parlamentu isključeni su sa sjednice.

Predsjedavajuća Anđela Ivanović tražila je od prisutnih odbornika da se izjasne o isključenju Dragana Krapovića i Mijomira Pejovića (Demokrate) i Đorđija Vujovića (DF).

Prethodno Krapović je protestvovao zbog odluke Ivanović da skupštinsku salu napuste predstavnici medija kako bi bio smanjen broj prisutnih.

Privatno obezbjeđenje pokušalo je da iz sale izvede Krapovića, kada je on odlučio da se obrati javnosti.

Tada je odbornik Stevan Džaković počeo da dobacuje i da govori kako ne može da se snima.

Pošto se situacija smirila, a odbornici Demokrata i DF-a napustili salu, Ivanović je dozvolila da predstavnici medija da budu u sali.

Ranije su na zahtjev predsjednika Opštine Budva Nikole Divanovića sa dnevnog reda skinute odluke o imenovanju novih savjete Grad teatra, Muzeja i galerije Budve, Narodne biblioteke Budve, novih članova Odbora direktora Sportsko rekreativnog centra.

I sam početak sjednice nije protekao bez incidenata.

Odbornici Demokrata i Demokratskog fronta tek nakon guranja sa privatnim obezbjeđenjem uspjeli su da uđu u salu gdje se održava sjednica SO Budva.

Privatno obezbjeđenje nije prepoznalo ko su odbornici i branilo im je ulazak u zgradu.

Kada su ušli u salu, lider Demokrata Mijomir Pejović pozvao je tužioca da dođe u Skupštinu opštine.

"Ako se ovo danas održi od ponedjeljka mogu svi skupovi da se u Crnoj Gori održe i na otvorenom i u zatvorenom”, kazao je Pejović.

Krapović je kazao da se krše mjere koje je donio Nacionalni koordinacioni tim za zaštitu za zaraznih bolesti i da je u sali više od 50 osoba.

Oni su pozvali tužioca da dođe u zgadu SO Budva

Ispred zgrade Opštine okupili su se i predstavnici Pokreta 22. novembar.

To je treći po redu protest građana okupljenih u tom pokretu.

U ime Pokreta Boris Kuznjecov kazao je da danas u lokalnom parlamentu treba da se raspravlja o isplati zaostalih zarada.

"Danas bi u ovoj skupštini trebalo da se predstave modeli pomoći malim privrednicima koji svakodnevno gase svoje biznise. Danas bi ova skupština morala da odlučuje kako da se pomogne našim sugrađanima koji žive od turizma. Činjenica je da se odbornička većina neće baviti ovim goruć pitanjima. Činjeca je da su pitanja i problemi građana za njih marginalna tema i da im je svo djelovanje usmjereno na trivijalne smjene. Zato moramo biti odlučni u odbrani građanskih i ljudskih prava. Građani Budve nije vrijeme za ćutanje, neka se čuje naš glas”, poručio je Kuznjecov.

Odbornici DPS, SD, Crnogorska i Džaković jednoglasno su donijeli odluke o razrješenju savjeta RTV Budva, JU” Grad teatar”, JU “ Muzeji i galerije Budve “ i JU” Narodna biblioteka Budve”.

Glasanje
Glasanjefoto: Vuk Lajović

Razriješeni su i odbori direktora Mediterasnog sportskog centra i Sportsko rekreatitivnog centra.

Aminovano je da RTV Budvom upravlja odbor povjerenika. Odbornici su donijeli odluku da učenicima osnovnih škola budu besplatni udžbenici, čime je nastavljena praksa iz ranijih godina.

Umanjenje su cijene parkinga, odvoza smeća kao i lokalnih taksi odnosno zakupa nepokretnosti u vlasništvu Opštine.

Omogućeno je sindikatu Uprave policije kompletiranje parcele, 115 kvadrata neophodnih za dobijanje upotrebne dozvole za zgrade sa stanovima zaposlenih u Centru bezbjednosti Budva.

Anđela Ivanović je na kraju zasijedanja kazala da joj je žao što nema ni minimum kompromisa od strane opozicije da prisustvuju zasijedanju "na čijem dnevnom redu su bile odluke bitne za građane i privredu".

Preporučujemo za Vas