Kuč: Demokrate i DF za vrijeme upravljanja Budvom zaposlili 177 osoba u Opštini

"Jedva čekamo da Tužilaštvo obavijesti javnost o saznanjima do kojih su došli, nakon izuzimanja kompletne dokumentacije o radu prethodne lokalne samouprave. Posebno će biti zanimljivo, kad nadležni organi počnu da ispituju koliko je kadrova DF-a i Demokrata zaposleno u javnim preduzećima gdje je osnivač Opština Budva. Tu se tek ne zna broja", kazala je Kuč

10809 pregleda 72 reakcija 72 komentar(a)
Kuč, Foto: Printscreen YouTube
Kuč, Foto: Printscreen YouTube

Kandidatkinja za odbornicu DPS-a u Budvi, Snežana Kuč, tvrdi da su Demokrate i Demokratski front za vrijeme dok su upravljali Budvom zaposlili 177 osoba po partijskoj liniji.

Ona tvrdi da su DF i Demokrate 2017-te godine kada preuzeli Opštinu zatekli su 324 radnika.

"U međuvremenu 50 radnika je uzelo otpremnine, što znači da bi u Opštini Budva nakon preuzimanja vlasti trebalo da zateknemo 274 radnika. Međutim, na današnji dan Opština ima 451 radnika. Dakle, DF i Demokrate su po principu partijskog zapošljavanja , za tri godine, angažovali 177 osoba samo u zgradi Opštine", tvrdi ona.

Ona je kazala i da je pored toga u budžetskoj stavci transferi povećan iznos sa 5,5 miliona eura u 2016. godini, do nevjerovatnih 8,8 miliona u 2020 godini.

"Jedva čekamo da Tužilaštvo obavijesti javnost o saznanjima do kojih su došli, nakon izuzimanja kompletne dokumentacije o radu prethodne lokalne samouprave. Posebno će biti zanimljivo, kad nadležni organi počnu da ispituju koliko je kadrova DF-a i Demokrata zaposleno u javnim preduzećima gdje je osnivač Opština Budva. Tu se tek ne zna broja",l kazala je Kuč.

Ona je poručila da koliko god se "konkurencija trudila da zametne tragove svog minulog rada, mi smo tu da ih svaki put razobličimo i pokažemo njihovo pravo lice".

Bonus video: