Đukanović: Na 50 odsto smo prosjeka životnog standarda EU

"Nikada nijesmo bili toliko evropska i toliko uvažena evropska država kao danas i to je životno djelo ove generacije"

26487 pregleda 322 reakcija 242 komentar(a)
Vuković i Đukanović, Foto: DPS
Vuković i Đukanović, Foto: DPS

Predsjednik Crne Gore i Demokratske partije socilaista Milo Đukanović uvjeren je u ubjedljivu pobjedu te partije na parlamenrtarnim izborima zakazanim za 30. avgust.

Kako je rekao na predstojećim izborima ponovo su "na probi one vrijednosti koje smo mukotrpno gradili decenijama".

"Budući da se i danas suočavamo sa onima koji žele da promijene kurs državne politike Crne Gore, ukinu njenu suverenost i nezavisnost i vrate je u status kakav je imala do 2006. godine", rekao je Đukanović koji je posjetio Lješkopolje u sklopu predizborne kampanje za parlamentarne izbore.

On je, kako je saopšteno iz DPS-a, kazao da to ne smijemo dozvoliti te da je Evropa prirodna kuća i ambijent za Crnu Goru.

Dodao je, "da smo danas na 50 odsto prosjeka životnog standarda EU te da nas očekuje još puno posla i ne smijemo dozvoliti da na tom putu budemo zaustavljeni".

foto: DPS

Đukanović je kazao da DPS ima dvije prednosti koje opozicija ne može pobijediti.

"Prva prednost su ostvareni rezultati - očuvanje mira i stabilnosti, znanje u upravljanju kriznim situacijama, obnova nezavisnosti, obezbjeđivanje ekonomskog dostojanstva, učlanjenje u NATO, liderstvo u evropskim integracijama i značajno poboljšanje kvaliteta života građana. Druga prednost je jasna vizija koju naša partija ima kada je u pitanju dalji razvoj naše države kao i kapaciteti i mudrost koji u njoj stanuju da bi takva vizija bila ostvarena".

Dodao je da DPS "garantuje stabilnost", te da smo "na korak od ostvarenja cilja - evropskog kvaliteta života građana Crne Gore".

foto: DPS

"Nikada nijesmo bili toliko evropska i toliko uvažena evropska država kao danas i to je životno djelo ove generacije".

Sastanku su prisustvovali i član Predsjedništva DPS gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik Odbora Glavnog grada i zamjenik gradonačelnika Časlav Vešović i koordinator DPS za Donju Goricu Miomir M. Mugoša.

Mugoša je kazao "da je simbolično to što kampanja kreće iz Lješkopolja" jer su Vlada Crne Gore i Glavni grad u prethodnim decenijama, kako je naveo, uložili desetine miliona eura u taj kraj.

Bonus video: