Kovačević Kalender: Članstvo u EU podsticaj za političku stabilnost i ekonomski razvoj

Ona smatra da će se bolji kvalitet života građana Crne Gore ogledati i u boljoj ekonomskoj situaciji, jer integracije ubrzavaju restruktuiranje crnogorske privrede

7986 pregleda 15 komentar(a)
Amela Kovačević Kalender, Foto: Bošjačka stranka
Amela Kovačević Kalender, Foto: Bošjačka stranka

Bošnjačka stranka nastaviće da snažno podržava evro-atlantske integracije Crne Gore, kako bi Crna Gora koračala putem političke stabilnosti i ekonomskoj razvoja, navodi se u saopšteju kandidatkinje za poslanicu Bošnjačke stranke Amele Kovačević Kalender.

Ona je saopštila da će fokus rada BS biti nastavak daljeg unaprjeđenja univerzalnih vrijednosti-slobode, demokratije, vladavine prava, zaštite ljudskih i manjinskih prava, principa solidarnosti, kao i aktivno civilno društvo i tržišna ekonomija.

„U narednom mandatu ćemo posvećeno i istrajno raditi na zatvaranju svih pregovaračkih poglavlja. Kvalitet sprovedenih reformi na putu ka Evropskoj uniji je prioritet Bošnjačke stranke, kao i to da se naše društvo temeljno pripremi za koristi i obaveze koje ćemo imati pristupanjem Evropskoj uniji. Želimo aktivno da učestvujemo u stvaranju uslova za veću zaposlenost, obrazovanje i fleksibilniju radnu snagu“, kaže se u saopštenju Kovačević Kalender.

Ona dodaje da Bošnjačka stranka podržava članstvo u EU, jer je to snažan podsticaj za dalji politički i ekonomski razvoj Crne Gore, uz visok standard vladavine prava i kvalitetne propise, što će rezultirati boljim pozicioniranjem Crne Gore na međunarodnom planu.

„Članstvo u EU najprije podržavamo zbog boljeg kvaliteta života građana Crne Gore, što će osjetiti i mladi ljudi. Kada budemo ravnopravna članica EU, mladim ljudima će se otvoriti veće mogućnosti za putovanja, razmjenu znanja i iskustava, rad na zajedničkim projektima, što će im proširiti vidike, razviti kompetencije, znanja i vještine i olakšati da postanu aktivni građani u kreiranju i sprovođenju politika koji se tiču mladih ljudi“, navodi se u saopštenju Kovačević Kalender.

Ona smatra da će se bolji kvalitet života građana Crne Gore ogledati i u boljoj ekonomskoj situaciji, jer integracije ubrzavaju restruktuiranje crnogorske privrede.

„Ulaskom u EU, naša predužeća će imati bolji pristup kapitalu, opremi i tehnologijama, čime će biti konkurentniji na zajedničkom tržištu EU, i to će uticati na neophodnu modernizaciju poslovanja naših firmi, kako bi se povećala produktivnost. Stabilna ekonomska situacija doprinijeće otvaranju novih radnih mjesta i podizanju kvaliteta života u Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju Kovačević Kalender.

Bonus video: