Suđić: Činjenice su u pravu zakon

"Morao je da zna da je odbornica glasala izvještaj, jer je iz tonskog zapisa vidljivo da je od 19 prisutnih "za" glasalo 18 odbornika, a odbornica GP URA bila je uzdržana", navodi se u odgovoru

4079 pregleda 4 komentar(a)
"Odbornica SDP-a glasala za izvještaj o radu predsjednika Opštine": Suđić, Foto: SO Kotor
"Odbornica SDP-a glasala za izvještaj o radu predsjednika Opštine": Suđić, Foto: SO Kotor

Predsjednik SO Kotor Jovo Suđić poručio je počasnom predsjedniku SDP-a Ranku Krivokapiću da je kao pravnik morao da zna da su činjenice u pravu zakon, a ne da se upušta u jalovu raspravu da li je odbornica SDP-a, koja je njegova saputnica, glasala u grupi od 18 odbornika, od kojih 16 iz vladajuće koalicije, za izvještaj o radu predsjednika Opštine Kotor.

"Morao je da zna da je odbornica glasala izvještaj, jer je iz tonskog zapisa vidljivo da je od 19 prisutnih "za" glasalo 18 odbornika, a odbornica GP URA bila je uzdržana", navodi se u odgovoru Suđića na tekst Krivokapića “Istina uvijek dopre do javnosti", koji je objavljen u "Vijestima" od 02. 08. 2020. To je, kakao je dodao, konstatovano i zapisnikom.

"Zapisnik je uredno podijeljen svim odbornicima i ko je god mislio da nešto u njemu ne odgovara istini, mogao je da to pitanje postavi na sjednici i traži ispravku. Odbornica SDP-a to nije uradila, a kako je glasala za zapisnik, zaključak je da više nema o čemu da se diskutuje. Počasni predsjednik SDP-a se toliko nisko spustio pominjući kćerku predsjednika SO Kotor koju su, kako je sramno napisao, „otpadnici od SNP-a" zaposlili u Luci Kotor. Namjerno je zaboravio da je na konkursu bilo više kandidata i da je moja kćerka izabrana samo zahvaljujući najboljim rezultatima", naveo je Suđić.

Dodaje da dokumentacija o tome postoji, a ostali kandidati se nijesu žalili na izbor. Tvrdi i da nije došao “pajserom na vlast”, već ga je izabrala legitimna većina.

“Čast mi ne dozvoljava da se spustim tako nisko i da ličim tim činom na počasnog, pa neću govoriti da je upravo počasni zaposlio svoju prijateljicu, odbornicu o kojoj je riječ, političkom ucjenom, zbog koje je morao da se mijenja statut Luke Kotor”, tvrdi Suđić.

Bonus video: