Krivokapić: Korupciju, kriminal, slabosti nije nam neko dao, to smo stvorili i to moramo pobijediti

"Pokazali smo da znamo graditi i voditi državu. Jake Crne Gore nema bez jakog SDP. Jaka Crna Gora je pitanje njenog trajanja. Vratile su se stare prijetnje a i nove će rasti, kako nepravde i pohare bude više u našoj zemlji"

9033 pregleda 214 reakcija 188 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: SDP
Ranko Krivokapić, Foto: SDP

Korupciju, kriminal, slabosti nije nam neko dao, to smo stvorili i to moramo pobijediti, kazao je počasni predsjednik i kandidat za poslanika na listi "SDP - Jaka Crna Gora" Ranko Krivokapić

"Naša mala zemlja traje milenijum na ovom brdovitom Balkanu. Socijaldemokratska partija Crne Gore jedina traje tri decenije na pravoj strani naše istorije. Zajedno sa liberalima, PEN centrom, Monitorom i drugima trasirali smo put ka nezavisnoj i evroatlantskoj Crnoj Gori. Ono najbolje što je urađeno u ove tri decenije jeste da je Crna Gora sada nezavisna, građanska i u sigurnom društvu najmoćnijih evropskih i svjetskih demokratija NATO alijanse. Ali to je samo status. Ono što najviše zavisi od nas, borba protiv korupcije i kriminala je prepreka ka EU. Uniji blagostanja, uniji koja brine o svojim građanima, uniji koja će ojačati Crnu Goru", rekao Krivokapić.

Kazao je da Crna Gora 2024. mora završiti pregovore sa EU.

"Moramo time omogućiti bolji život našim građanima. Jedini način da očuvamo dostignuto a da mijenjamo ono što se mora mijenjati i vodimo neizbježne promjene je punopravno članstvo u EU. Samo to će sačuvati našu djecu da žive i rade na ognjištima predaka, samo to će od nas učiniti normalnu, modernu demokratsku zemlju", kazao je Krivokapić.

Poručio je da se Crna Gora "najbolje brani demokratijom".

"Pobjedimo ono što smo sami napravili. Korupcija, kriminal, slabosti nije nam neko dao, to smo stvorili i to moramo pobijediti. To nas čini dostojnih ravnopravnim sa Evropljanima. SDP je već tri decenije u Evropskoj uniji. ravnopravna sa svojim bratskim i sestrinskim partijama za istim stolom. Mi smo već tamo. Mi znamo dovesti Crnu Goru do evropske unije. Vodili smo najveću parlamentarnu asocijaciju na svijetu. Vodili smo institucije koje su sve bile bolje nego sada. Pokazali smo da znamo graditi i voditi državu. Jake Crne Gore nema bez jakog SDP. Jaka Crna Gora je pitanje njenog trajanja. Vratile su se stare prijetnje a i nove će rasti, kako nepravde i pohare bude više u našoj zemlji. SDP je dostojan vašeg povjerenja. Tri decenije trajanja su garant da našom prošlošću garantujemo budućnost Crne Gore", zaključio je Krivokapić.

Bonus video: