SD: Natpise u Beranama ne smijemo da prećutimo

"Nastojimo da gradimo zajednicu u kojoj će ovakve i slične ekscesne situacije biti nepoznanica i u kojoj će se svaki građanin osjećati ugodno bez obzira na bilo koju specifičnost"

4531 pregleda 408 reakcija 69 komentar(a)
Logo SD, Foto: Socijaldemokrate
Logo SD, Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate (SD) najoštrije je osudila ispisivanje grafita uvredljivog sadržaja, koji su jutros osvanuli na pojedinim kućama naših sugrađana u Beranama.

"Ovakve i slične uznemirujuće situacije ne bi smjele da se dešavaju u bilo kojoj sredini, a pogotovo ne u 21. vijeku i to u zemlji kandidatu za članstvo u Evropskoj Uniji. Mi želimo da živimo u modernom civilizovanom društvu koje treba da bude dio evropske tekovine", navodi SD u saopštenju.

Dodaju da natpise u Beranama doživljavajukao najprizemniju uvredu naših prijatelja, komšija i sugrađana koju ne smijemo i ne želimo da prećutimo.

"Nastojimo da gradimo zajednicu u kojoj će ovakve i slične ekscesne situacije biti nepoznanica i u kojoj će se svaki građanin osjećati ugodno bez obzira na bilo koju specifičnost. Zbog toga pozivamo sve nadležne organe da u skladu sa svojim nadležnostima najhitnije stanu na put ovim negativnim trendovima i da se vinovnici ovih nemilih događaja najhitnije procesuiraju. Očekujemo i od drugih relevantnih društvenih subjekata da osude ovakvo postupanje jer je Berane u svojoj tradiciji oduvijek bilo prepoznato kao multinacionalna i multikonfesionalna sredina kakva treba ostati i ubuduće", saopštio je SD.

Iz ove partije tvrde da dosljedno istrajavaju na očuvanju i njegovanju temeljnih vrijednosti samosvjesne Crne Gore, a to su njen građanski i multinacionalni karakter.

"Nismo niti ćemo ikada praviti kompromise sa državnim interesima i sklapati bilo kakve aranžmane na državnom i lokalnom nivou sa onima koji u suštinskom smislu ne baštine navedene civilizacijske vrijednosti", zaključuje se u saopštenju SD.

Bonus video: