Prelević: Izgraditi državne stanove za mlade

“Zalagaćemo se za afirmisanje mladih sportista koji postižu odlične rezultate i pokazuju izražen potencijal za bavljenje sportom, kao i za kreiranje kampanje kojom bi se uticalo na razvoj sporta i rekreacije kod mladih, počev od predškolskog uzrasta", kazao je Prelević

2540 pregleda 59 reakcija 58 komentar(a)
Aleksa Prelević, Foto: Socijaldemokrate
Aleksa Prelević, Foto: Socijaldemokrate

Socijaldemokrate će se zalagati za gradnju državnih stanova koji bi se mladima davali na korišćenje uz povlašćenu kiriju, ili bi im se omogućila kupovina stana po povoljnim uslovima, kao podsticajna mjera na putu osamostaljivanja i rješavanja životnih pitanja.

To je saopštio danas Aleksa Prelević, kandidat na listi Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Mi odlučujemo Dosljedno, predstavljajući program SD-a.

"Prelević je rekao da je će se Socijaldemokrate zalagati i za bolje infrastrukturne uslove za djecu i mlade, kako bi imali više dostupnih sadržaja za sport, rekreaciju i zabavu Istakao je da će se raditi na izgradnji dječjih igrališta i teretana na otvorenom, dječjih poligona i slično", navodi se u saopštenju SD-a.

“Zalagaćemo se za afirmisanje mladih sportista koji postižu odlične rezultate i pokazuju izražen potencijal za bavljenje sportom, kao i za kreiranje kampanje kojom bi se uticalo na razvoj sporta i rekreacije kod mladih, počev od predškolskog uzrasta", kazao je Prelević.

On je istakao da je osim obrazovanja i zapošljavanja nužno da mladi budu integrisani u sistem odlučivanja i da njihov društveni aktivizam ima konkretne rezultate u pitanjima koja ih se direktno tiču.

“Mladi hoće da se pitaju, a ne figuriraju. Mladost i energija koju mladi imaju ne može se zamijeniti niti nadomjestiti bilo čime, niti bi trebalo. Tu energiju potrebno je samo usmjeriti na konstruktivne stvari i to tako što ćemo mladima dati priliku da osjete da se zaista pitaju i da zaista odlučuju”, istakao je Prelević.

“Mi u Socijaldemokratama nikad se nijesmo borili ispraznim riječima, već radom i konkretnim inicijativama. Upravo zato, kroz stambeno obezbjeđenje, više sadržaja za mlade i više mogućnosti da se pitaju, sad radimo na ovoj važnoj oblasti. A mladi to prepoznaju i zato imamo njihovu veliku podršku”, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: