Janović: Sa još većim elanom ćemo nastaviti da unapređujemo omladinsku politiku

Kazao je da su omogućili evropsku omladinsku benefit "karticu za preko 8.000 naših mladih ljudi"

3156 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Janović, Foto: Printscreen YouTube
Janović, Foto: Printscreen YouTube

Kandidat za poslanika na listi „Odlučno za Crnu Goru - DPS Milo Đukanović“, Nikola Janović kazao je da je politika Demokratske partije socijalista koju sprovodi Vlada i Ministarstvo sporta i mladih u protekle četiri godine dala "mjerljive i zavidne rezultate kada je u pitanju omladinska politika. "

"Zaokružili smo institucionalni i normativni okvir, donesen je Zakon o mladima i strategija za mlade, otvorili smo Omladinske centre i klubove u 11 naših opština, a u saradnji sa lokalnim samoupravama donijeli lokalne akcione planove u 21 od 24 crnogorske opštine. Uspostavili smo i ojačali saradnju sa regionalnom kancelarijom za saradnju mladih kao regionalnog mehanizma za odgovor na iste izazove sa kojima se susreću mladi u regionu. Uložili smo preko milion eura u omladinske projekte koje sprovode omladinske organizacije za unapređenje politike za mlade", rekao je Janović.

Kazao je da su omogućili evropsku omladinsku benefit "karticu za preko 8.000 naših mladih ljudi."

"Prepoznavši da je bezbjednost djece i mladih na internetu danas izazov u eri društvenih mreža, inicirali smo i sprovodimo istoimeni projekat sa kolegama iz Ministarstva javne uprave, Ministarstva unutrašnjih poslova i Uprave policije. Uradili smo analizu potreba mladih na osnovu kojeg sprovodimo javni interes u oblasti omladinske politike, sa još većim elanom nakon velike pobjede 30. avgusta nastavićemo da unaprijeđujemo omladinsku politiku. Poručio bih svim društvenim i političkim akterima da prethodno se barem elementarno informišu što je sve urađeno u oblasti omladinske politike u prethodne četiri godine i daju, ne samo verbalno, nego i konkretan doprinos kako bi mladi postali nosioci društvenog razvoja naše države", zaključio je Janović.

Bonus video: