predizborna kampanja

Đukanović u Zeti: Ponovo se suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga

"Mi smo jedina relevantna politička snaga koja može da vodi državu naprijed i stojimo na braniku crnogorskih interesa", kazao je Đukanović

9752 pregleda 241 reakcija 200 komentar(a)
Vuković i Đukanović, Foto: Demokratska Partija Socijalista
Vuković i Đukanović, Foto: Demokratska Partija Socijalista

Predsjednik Demokratske partije socijalista, Milo Đukanović, posjetio je Zetu u sklopu predizborne kampanje za predstojeće Parlamentarne izbore, saopštili su iz Demokratske partije socijalista.

Sastanku su, kako se navodi u saopštenju ove partije, prisustvovali član Predsjedništva DPS gradonačelnik Ivan Vuković, predsjednik Odbora DPS Opšine u okviru Glavnog grada Golubovci Ratko Stijepović, predsjednica Opštine u sastavu Glavnog grada Golubovci Tanja Stajović i kandidati za poslanika na listi „Odlučno za Crnu Goru – DPS Milo Đukanović“ Mihailo Anđušić i Dušan Radonjić.

"Sastanak je otvorio predsjednik Odbora Ratko Stijepović koji je poželio dobrodošlicu predsjedniku Đukanoviću kazavši da će, uprkos kukavičkim napadima koji se dešavaju prethodnih dana, Zeta dati snažan doprinos predstojećoj pobjedi", ističe se u saopštenju.

Kako se dodaje, Tanja Stajović je kazala kako je u prethodne dvije godine uloženo oko 14.5 miliona eura čime je ostvareno oko 80% izbornog programa iz 2018. godine te da je to učinjeno zahvaljujući sinergiji koja postoji sa Glavnim gradom i Vladom Crne Gore.

"Kandidat za poslanika Dušan Radonjić istakao je da mu je čast što se nalazi na listi i podsjetio na značaj predstojećih izbora. Mihailo Anđušić je akcentovao ostvarenje izbornog programa kao najbolju preporuku za dobar izborni rezultat koji se očekuje u Zeti. Takođe, on je napomenuo da je gradska uprava u svom radu pokazala izuzetnu otvorenost u odnosu prema građanima kao i da ga raduje rast privredne aktivnosti u opštini, pogotovo u oblasti poljoprivrede", stoji u saopštenju.

Ivan Vuković je zahvalio za "tradicionalno toplo gostoprimstvo" i pobrojao infrastrukturne projekte čijom su se realizacijom u prethodne dvije godine "značajno poboljšali uslovi za život u Zeti". Gradonačelnik je naveo projekte u oblasti saobraćaja, komunalne infrastrukture, poljoprivrede.

"Vuković je kazao da je pitanje pobjede na narednim izborima stvar dostojanstva i samopoštovanja jer ne smijemo dozvoliti da naši protivnici rušeći vlast sruše sva dostignuća državne politike", ističe se.

Predsjednik Milo Đukanović je pohvalio sve ono što je urađeno u Zeti i istakao da je to rezultat saradnje opštinskog rukovodstva, Glavnog grada i Vlade Crne Gore.

"Predsjednik je istakao da je značaj predstojećih izbora neupitan te da se nažalost ponovo suočavamo sa frontom anticrnogorskih snaga koje ne žele samo promjenu vlasti, već i promjenu kursa državne politike".

Kako se dodaje, Đukanović je potom naveo ostvarene rezultate koji imaju "istorijski karakter - očuvanje mira, obnova ekonomskog dostojanstva, očuvanje multietničkog i multivjerskog sklada, obnova države, članstvo u NATO, liderstvo u evropskim integracijama..."

"Sve to, i činjenica da je DPS uspješno vodio državu u svim dosadašnjim iskušenjima, između ostalog daje nam za pravo da od građana tražimo povjerenje za predstojeće izazove sa kojima ćemo se suočiti", kazao je on.

Đukanović je istakao da predstojeća kriza traži uspješno upravljanje i istakao da je "Demokratska partija socijalista pokazala da umije odgovorno da upravlja interesima Crne Gore jer je naš politički program podudaran onome što su nacionalni interesi".

Predsjednik je naveo da se sve države suočavaju sa ekonomskim izazovima zbog pandemije novog koronavirusa, te da DPS ima "jasnu viziju kako da i dalje vodi državnu politiku do ostvarenja cilja - evropskog kvaliteta života".

"Mi smo jedina relevantna politička snaga koja može da vodi državu naprijed i stojimo na braniku crnogorskih interesa", kazao je Đukanović.

Đukanović je kazao da je za ostvarenje ove vizije potrebna "odlučnost kakvu Demokratska partija socijalista posjeduje", te da će upravo zbog vizije, kapaciteta i odlučnosti u njenom ostvarivanju, politika Demokratske partije socijalista "ubjedljivo trijumfovati na predstojećim izborima".