SO Tivat usvojila dnevni red: Među odlukama i ona o davanju saglasnosti na ugovor o snabdijevanju terena na Luštici

Iako je DPS-u i danas nedostajala njihova odbornica Silvana Čupić bez koje ta stranka sama nije imala kvorum, ostanak u sali Ružice Lazarević koja je iz HGI nedavno prešla u novu HRS, omogućio je DPS-u da bez skoro ikakve rasprave "oposli" to što je htio i usvoji sve odluke

7052 pregleda 47 reakcija 8 komentar(a)
Sa današnjeg zasijedanja, Foto: Siniša Luković
Sa današnjeg zasijedanja, Foto: Siniša Luković

Glasovima 17 odbornika DPS i novoformirane Hrvatske reformske stranke usvojeno je svih osam tačaka dnevnog reda na današnjem nastavku sjednice SO Tivat koja je juče morala biti odložena zbog nedostatka kvoruma.

Koalicioni partneri DPS u Tivtu, SD i HGI ni danas nisu željeli dati podršku za sve tačke dnevnog reda, izuzev prve koja se odnosila na drugi set mjera podrške Opštine građanima i privredi u suočavanju sa ekonomskim posljedicama koronakrize.

Iako je DPS-u i danas nedostajala njihova odbornica Silvana Čupić bez koje ta stranka sama nije imala kvorum, ostanak u sali Ružice Lazarević koja je iz HGI nedavno prešla u novu HRS, omogućio je DPS-u da bez skoro ikakve rasprave "oposli" to što je htio i usvoji sve odluke.

Lazarević je pritom svojim glasom podržala usvajanje svih odluka, pa su one donešene sa 17 glasova "za" koliko i iznosi natpolovična većina u SO Tivat.

Sa današnjeg zasijedanja
Sa današnjeg zasijedanjafoto: Siniša Luković

Među odlukama koje su danas donijeli DPS i HRS u SO Tivat je i ona o davanju formalne saglasnosti lokalnog parlamenta na ugovor o snabdijevanju budućih golf terena na Luštici prerađenom vodom iz Postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda Tivta i Kotora u Krtolima.

Taj ugovor kompletna opozicija, ali i članice vladajuće koalicije SD i HGI ocijenile su kao nezakonit i štetan po interese grada Tivta.

Nezvanično, kritičari ovog kontroverznog ugovora iz koga će najveću korist imati kompanije Luštica Development i Regionalni vodod na čijem su čelu Predrag Nenezić i Goran Jevrić ( inače koordinatori za Tivat ispred centrale DPS-a) govore potencijalnoj šteti za grad iz ovog ugovora od oko 12 miliona eura u narednih 20 godina koliko bi on trebao da važi.

Današnju sjednicu SO Tivat inače, obilježila je prava konfuzija i na momente,komične scene jer je rukovodstvo lokalnog parlamenta na čelu sa predsjednikom Ivanom Novoselom (DPS) insistiralo na poštovanju mjera NKT-a i nije dozvoljavalo da u sali istovremeno bude više od 20 ljudi.

Zbog toga su odbornici DPS-a na smjene u grupama, ulazili i izlazili iz sale, a odbornik SD Igor Petković je ustvrdio da se na takav način sjednica ne može održati jer odbornici ispred sale nemaju mogućnost da napolju prate što se u sali dešava,iako se od njih očekuje da kasnije glasaju.

Budući da Novosel nije odustajao od takvog načina održavanja sjednice pozivajući se na mjere NKT-a, Petković je onda insistirao da se skupštinska govornica dezinfikuje poslije svakog govornika, a zbog čega je sjednica bila i nakratko prekinuta.

Bonus video: