Simović u Petnjici: Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati

Simović je kazao da Vlada u kontinuitetu ulaže napore u pravcu unaprijeđenja kvaliteta života i uslova u Petnjici

2416 pregleda 4 komentar(a)
Simović u posjeti Petnjici, Foto: Vlada Crne Gore
Simović u posjeti Petnjici, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Milutin Simović posjetio je danas Petnjicu i obišao Mjesne zajednice Godočelje, Tucanje i Azanje gdje je razgovarao sa poljoprivrednicima o tekućim izazovima sa kojima se suočavaju, saopšteno je iz kabineta Simovića.

Simović je kazao da Vlada u kontinuitetu ulaže napore u pravcu unaprijeđenja kvaliteta života i uslova u Petnjici.

"Realizovani su brojni projekti u oblastima putne i energetske infrastrukture i vodosnabdijevanja. Evidentan je zamah u oblasti poljoprivrede, posebno među mladima. Sve ovo ohrabruje i ukazuje da Petnjica odgovorno i posvećeno ide naprijed. Pred nama je još dosta posla koji ćemo uraditi zajedno“ kazao je Simović na sastanku sa predsjednikom Opštine Petnjica Samirom Agovićem i saradnicima, navodi se u saopštenju njegovog kabineta.

U MZ Godočelje Simović se sastao sa poljoprivrednicima Petnjice sa kojima je ragovarao o tekućim izazovima sa kojima se proizvođači suočavaju: infrastrukturi, plasmanu proizvoda i programima podrške.

"Simović je obišao vodovod „Murovsko vrelo“ u koji su Vlada i lokalna samouprava do sada investirali više od milion eura. Urađeno je više 16 km primarne i započeta izgradnja sekundarne mreže kojom će se riješiti vodosnabdijevanje za preko 700 domaćinstava. Prošle godine u Petnjici urađeno je 10km asfaltnih seoskih puteva, a ove godine u toku je izgradnja 18km. Samo kroz projekte Ministarstva poljoprivrede u posljednje dvije godine u Petnjici je izgrađeno oko 6km asfaltnih puteva."

„Najbolji odgovor na krizu je razvoj i na tome ćemo istrajavati“ kazao je Simović.

Bonus video: