Vujičić: Markoviću, kakav je osjećaj posjetiti Budvu, mjesto zločina

Onje poručio Markoviću da se kao član predsjedništva DPS-a, zajedno sa ostalim članovima, "ponaša sa Budvom i Crnom Gorom kao da su je naslijedili od roditelja“

5324 pregleda 4 komentar(a)
Vujičić, Foto: Vuk Lajović
Vujičić, Foto: Vuk Lajović

Nosilac liste grupe birača "Građanska akcija“ dr Božidar Vujičić poručio je premijeru Dušku Markoviću da je slagao građane Budve i Crne Gore, jer je znao da su planska dokumenta falsifikovana, čijom primjenom će Budva biti zatrpana betonom.

„Gospodine Markoviću kakav ste imali utisak, kada ste danas posjetili Budvu, odnosno mjesto zločina? Zločina koji vi možete da zaustavite ali nećete ili nesmijete. Spremni ste da, za govornicom u Skupštini Crne Gore, slažete građane Crne Gore, smo da bi zločin bio sakriven i da bi mogao da se nastavi. Jeste li prepoznali Budvu, da li je vozač znao da iz prve nađe zgradu Opštine? Jeste li na trenutak pomislili, da će te vrlo brzo ostati bez 700 miliona PDV-a i drugih poreza, taksi i nadoknada, od svake sezone iz Budve, kada se Budva u potpunosti zatrpa betonom, falsifikovanjem urbanističkih planova, dok vi neizradite Plan generalne regulacije, čije ste usvajanje na zadnjoj sjednici Skupštine, produžili za nove četri godine“, poručio je Vujičić.

On je kazao da Markoviću „vrlo dobro zna, šta je slagao u Skupštini, prije desetak dana“.

"Izrekli ste laž koja Budvu i Crnu Goru mnogo košta, najviše građane Budve. Tri puta ste rekli, da su Ralevićevi planovi važeći, iako ste bili upoznati sa presudom Upravnog suda, koji je, uz svo uvažavanje suda, presudio ono što bi mogao svaki učenik iz 3-4 razreda da presudi. Sud je presudio da nešto važi dok mu ne istekne rok važenja. Sud je poništio rješenje Ministarstva kojim vi rukovodite, kojim se daje saglasnost za izgradnju objekta 2018. godine, na osnovu DUP-a Bečići, koji je istekao 2014. godine i kao takav je nevažeć.Gospodin Katnić, sa svojim specijalnim tužiocima, vas je ohrabrio da slažete građane, jer se njegovih pet tužilaca, koji su njegovi ali ih on ne plaća nego građani, izjasnilo isto kao i vi, da su planovi važeći, suprotno od stava Upravnog suda“, naglasio je Vujičić.

Onje poručio Markoviću da se kao član predsjedništva DPS-a, zajedno sa ostalim članovima, "ponaša sa Budvom i Crnom Gorom kao da su je naslijedili od roditelja“.

"Kao da je vaša privatna svojina. Zaboravili ste gospodo članovi Predsjedništva DPS-a da ste nosioci suvereniteta u istoj mjeri kao ostalih 530000 birača u Crnoj Gori, i da ste Crnu Goru privatizovali krađom Biračkog prava, od ostalih nosilaca suvereniteta u Crnoj Gori, nudeći im na dan izbora da biraju izborne liste sa koje vi određujete vas i ostale članove predsjedništva DPS-a, za najveće funkcije u državi.Da građani mogu, kao u Knjaževini Crnoj Gori 1905, da sami biraju poslanike, a ne izborne liste, vi i vaši saborci bi ostali, poslije prvih narodnih izbora, kao ribe na suvom, bez funkcija do kojih dolazite korupcijom i diskriminacijom biračkog prava, a mnogi bi krivično odgovarali i završili u zatvoru, zbog zloćina koje ste napravili Crnoj Gori i građanima Crne Gore“, zaključio je Vujičić.

Bonus video: