Bečić: Radije bih da sam pod zemljom, nego da mi naređuju Lazović i Veljović

„Je li to Cora Gora kakvu želimo. Možete nam napisati i 100 kazni, ali nas nećete zaustaviti, uplašiti i obeshrabriti“, ističe Bečić

45836 pregleda 1223 reakcija 203 komentar(a)
Detalj iiz Berana, Foto: Mir je naša nacija
Detalj iiz Berana, Foto: Mir je naša nacija

"Od dana kada je karavan mira u organizaciji koalicije „Mir je naša nacija“ krenuo u obilazak Crne Gore, sve službe DPS autokratskog režima po direktnom nalogu Duška Markovića i Mila Đukanovića krenule su u pratnju, špijuniranje i kažnjavanje", kazali su iz koalicije "Mir je naša nacija".

Kako se navodi u saopštenju, danas u Beranama "klasičnom zloupotrebom ovlašćenja, a pod pritiskom Veljovića i Lazovića, službenici Uprave policije na svakom koraku pretresaju, zaustavljaju i maltretiraju vozila iz karavana "Mir je naša nacija" u kojima se nalazio lider koalicije Aleksa Bečić sa saradnicima".

"Uprava policije nije sposobna da pronađe ljude koji crtaju fašističke grafite po zgradama, ali je sve svoje kapacitete uložila da zaustavi ljude koji od sjevera do juga države šire ideju pomirenja, zajedništva i sloge", objašnjavaju iz ove koalicije.

Lider koalicije, Aleksa Bečić, poručio je službenicima Uprave policije da treba da "tragaju za onima koji ispisuju fašističke grafite i šire mržnju, da tragaju za šumarskom, putarskom i hidro mafijom, a ne da kažnjavaju zaustavljanje vozila na dva minuta radi pozdrava sa građanima Berana". „Da su narko dileri, lopovi i kriminalci onda vam ne bi smetalo“ rekao je Bečić službenicima Uprave policije i poručio da su "crne limuzine zaustavile grad onda bi ih aplauzima dočekivali".

„Je li to Cora Gora kakvu želimo. Možete nam napisati i 100 kazni, ali nas nećete zaustaviti, uplašiti i obeshrabriti“, zaključio je Bečić i naglasio službenicima da "ne slušaju naloge i da ovo ne može vječno da traje". Kako navode, Uprava policije je prethodno napisala kaznu u Pljevljima iz čega je, kako ističu iz ove koalicije, "potpuno jasno da je riječ o nalogu i da nije smetnja autobus već ono što piše na autobusu – Mir je naša nacija".

„Da na autobusu piše DPS ili OKG ili Marović, Đukanović i Marković vi bi aplaudirali, a kada piše Demokrate, Marko, Janko, Dženan ili Albin, onda kažnjavate", poručio je Bečić i dodao „radije bih da sam pod zemljom i mrtav, nego da mi nešto naređuje Zoran Lazović ili Veselin Veljović“.

"Dakle, potpuno je jasno da je slogan „Mir je naša nacija“ trn u oku i smetnja kriminalcima koji pozivaju na mržnju i podjele. To je slogan koji razara njihove redove i na koji nemaju odgovor. To je slogan koji će 30. avgusta da ih potuče do nogu, jer građanima Crne Gore je dosta svađa i podjela", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: