"Mir je naša nacija": Zajedništvo preduslov za stabilnost i napredak

Prema njegovim riječima, da bi institucije bile nezavisne, sudije i tužioci slobodni, profesionalni i posvećeni i da bi se uspostavila vladavina prava, potrebno je pomiriti Crnu Goru

3150 pregleda 9 komentar(a)
Bečić sa građanima, Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Bečić sa građanima, Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Zajedništvo je preduslov za stabilnost, razvoj i napredak Crne Gore, poručio je lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić, tokom obilaska Kolašina i Mojkovca.

On je sa građanima tih opština razmijenio mišljenja i stavove i predstavio im planove koalicije nakon, kako je saopšteno iz koalicije “Mir je naša nacija”, izvjesne pobjede 30. avgusta.

Bečić je rekao da je mir ono što spaja sve vjere i nacije i okuplja sve različitosti, a da je zajedništvo preduslov za stabilnost, razvoj i napredak Crne Gore.

„Ne možemo stići do cilja, a to su veće plate, nova radna mjesta i bolji standard, ako se stalno vraćamo u prošlost i međusobno prebrojavamo“, poručio je Bečić.

Prema njegovim riječima, da bi institucije bile nezavisne, sudije i tužioci slobodni, profesionalni i posvećeni i da bi se uspostavila vladavina prava, potrebno je pomiriti Crnu Goru.

“Na temeljima pomirenja gradićemo našu kuću u kojoj svaki ukućanin ima ista prava, obaveze i odgovornosti, u kojoj neće biti prebrojavanja na partizane i četnike, bjelaše i zelenaše, u kojoj se neće posao dobijati po partijskoj knjižici, već po stručnosti i znanju, jer za posao nije bitno kome pripadaš, već da li znaš da radiš“, kazao je Bečić.

Iz koalicije “Mir je naša nacija” kazali su da će karavan mira, koji predvodi Bečić, posjetiti sve opštine u Crnoj Gori i širiti ideje pomirenja, mira, sloge i zajedništva.

Bonus video: