Đurović: Marković javno najavljuje nastavak pohare državnih resursa

"Dok crnogorska vlast nastavlja sa krčenjem državnih resursa jednako bestidno kako je i počela", kazao je Đurović

7059 pregleda 6 komentar(a)
Aleksandar Đurović, Foto: SDP
Aleksandar Đurović, Foto: SDP

Aleksandar Đurović, predsjednik opštinskog odbora SDP-a u Tivtu i nosilac liste "SDP -Odbranimo grad", kazao je da predsjednik Vlade, Duško Marković, ne odustaje od ideje privatizacije Aerodroma Crne Gore "kao logičnog slijeda pohare svih preduzeća u državnom vlasništvu".

"Dok se sa jedne strane ubrzano postavljaju kameni temeljci i najavljuju nove investicije, neke i po drugi, treći put, sa druge strane predsjednik Vlade ne odustaje od ideje privatizacije Aerodroma Crne Gore kao logičnog slijeda pohare svih preduzeća u državnom vlasništvu. Vodeći računa o slijepoj odanosti ideji neoliberalne ekonomije, kao osnovnoj ideologiji Demokratske partije Socijalista, premijer ne obraća pažnju na činjenicu da ovaj koncept, na svjetskom nivou upravo doživljava svoj poraz", navodi se u saopštenju Đurovića.

Kako je kazao, u vremenu epidemije koronavirusa, zapadne ekonomije okrenule su se same sebi, svojim privredama i nastojanjima formiranja sistema nacionalne samoodrživosti, "dok crnogorska vlast nastavlja sa krčenjem državnih resursa jednako bestidno kako je i počela".

"Mi u SDP spriječićemo privatizaciju Aerodroma Crne Gore kao strateškog resursa naše države i opštine Tivat, uvjereni da odricanjem od njihovog profita zarad kratkoročnog krpljenja budžetskih rupa ili jednokratnih provizija država, opština i naši sugrađani ostaju na dugoročnom gubitku", dodao je Đurović.

Kako objašnjava, privatizacijom Aerodroma "jedina prilika koju oni mogu dobiti je da tamo rade kao nekvalifikovana, nisko plaćena radna snaga dok će se menadžment podijeliti između kadrova iz inostranstva i partijskih vojnika vlasti kao što je to do sada bila praksa i u Porto Montenegru, Luštici i ostalim do sada privatizovanim kompanijama".

"SDP će, kao i do sada, ostati na braniku državnih resursa snažnim nastojanjem da izgradi jaku Crnu Goru koja može samostalno da funkcioniše i ekonomski, a i politički", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: