BS: Potpuna integracija manjinskih naroda obaveza društva

"Tražićemo više prostora u obrazovnom sistemu, javnim glasilima, državnoj radio-televiziji , kao i turističkim prezentacijma naše države i pojedinih lokalnih sredina“, kazala je Fulurija

2708 pregleda 14 komentar(a)
Edina Fulurija, Foto: Bošnjačka stranka
Edina Fulurija, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) podržava punu afirmaciju nacionalnog, vjerskog i kulturnog identiteta svih manjinskih naroda, kazala je kandidatkinja za poslanicu Edina Fulurija.

U BS-u, kako je rekla, smatraju da društvo mora raditi na punoj integraciji manjinskih naroda u institucije, očuvanju njihovog identiteta, kao i na očuvanju multikulture kao istinske vrijednosti Crne Gore.

Fulurija je kazala da je za BS neprihvaljiva institucionalna asimiliacija bilo koje manjinske zajednice.

Prema njenim riječima, BS će se zalagati za jačanje kapaciteta nacionalnih vijeća, kako u kadrovskom, tako i u materijalnom pogledu.

"Potrebno je mnogo više nego do sada, uraditi na istraživanju, zaštiti i prezntaciji kulturnog i historijskog nasljeđa bošnjačko-muslimanskog naroda", ocijenila je Fulurija.

Ona je najavila da će BS pokrenuti na svim nivoima, inicijative, kojima će podsticati državne institucije da se ozbiljnije posvete njihovoj tradiciji, običajima, kulturi i ukupnom identitetu.

"Tražićemo više prostora u obrazovnom sistemu, javnim glasilima, državnoj radio-televiziji , kao i turističkim prezentacijma naše države i pojedinih lokalnih sredina“, kazala je Fulurija.

Ona je rekla i da će BS podržavati jačanje ostvarivanja prava svih vjerskih zajednica.

Bonus video: