smatraju da se pokušava podići rejting vladajućoj partiji

"Mir je naša nacija": Naručeno istraživanje koalicije DPS-CEDEM-Bešić

"Očito da je nalog da se dvije nedelje pred izbore stvori iskrivljena slika političke stvarnosti, kako bi se DPS sa istorijskog minimuma podigao"

23512 pregleda 242 reakcija 45 komentar(a)
Koalicija "Mir je naša nacija", Foto: Koalicija Mir je naša nacija
Koalicija "Mir je naša nacija", Foto: Koalicija Mir je naša nacija

Najnovije istraživanje CEDEM-a sprovedeno je u namjeri da se podigne rejting Demokratskoj partiji socijalista (DPS) a spusti koaliciji "Mir je naša nacija", ocijenili su u toj koaliciji.

"Bilo je očekivano da Miloš Bešić po direktnom nalogu Đukanovića i Markovića, objavi lažno istraživanje javnog mnjenja u namjeri da podigne rejting DPS-u, a spusti Koaliciji „Mir je naša nacija“ koja bilježi po svim istraživanjima vrtoglavi rast, a o čemu je Bešić i sam upoznat. Međutim, očito da je nalog da se dvije nedelje pred izbore stvori iskrivljena slika političke stvarnosti, kako bi se DPS sa istorijskog minimuma podigao", navodi se u saopštenju koalicije "Mir je naša nacija".

Da je u pitanju "klasično naručeno istraživanje koalicije DPS-CEDEM-BEŠIĆ", dodaje se u saopštenju, potvrđuje i javno ograđivanje da rezultati istraživanje nijesu prognoza izbornog rezultata.

"Zamislite na koliko se procenata stvarno nalazi DPS, kad ga Cedem i Bešići drže na 35%. Istina je da DPS doživljava katarzu, da veliki broj nezadovoljnih DPS prilazi koalciji „Mir je naša nacija“, ali da te procente kriju, pa imamo spuštanje naše koalcije, a dizanje grogiranog DPS-a, koji je još niži od onoga što se prikazuje", navodi se u saopštenju.

Iako je istraživanje Cedema i Bešica trebalo da bude objavljeno polovinom juna, dodaju iz koalicije "Mir je naša nacija", "imamo kašnjenje dva mjeseca i objavljivanje poslednjeg dozvoljenog dana saglasno zakonu."

"Javnost je upoznata da je Bešić 2016. godine u istraživanjima pred parlamentarne izbore promašio raspored čak 19 od 81 mandata što ga je svrstalo u red najvećih promašaja u istoriji istraživanja. Pred prethodne parlamentarne izbore Bešić je promašio raspored oko četvrtine mandata u parlamentu, kako bi opoziciji nanio štetu. Iako u istraživanjima Bešić navodi mogućnost greške +/- 3%, na prethodnim parlamentarnim izborima greške su se kretale i do 325%. Ovakva podmetanja nas neće zaustaviti na putu da pomirimo, ozdravimo i razvijemo Crnu Goru, oslobodimo institucije iz kandži korupcije i kriminala i konačno stanemo na put podjelama. Mir je ono što najviše smeta autokratskom režimu. Mir je sigurna promjena vlasti. Mir je karta za sigurnu budućnost svih građana Crne Gore. Zato je mir naša nacija", zaključuje se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas