Crno na bijelo: Brendiraćemo Crnu Goru kao ekološku državu, profesor Hajduković da pomogne ideju

“Zaštita životne sredine je tema koja prevazilazi državne granice. URA je nedavno postala članica Zelenih Evrope, najbrže rastuće političke snage u Evropi, a time i prva opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je primljena u neku porodicu evropskih partija. Privrženost borbi za očuvanje životne sredine time je dobila međunarodni pečat”

8213 pregleda 58 reakcija 17 komentar(a)
Delegacija Zelenih sa čelnicima URA u posjeti Biogradskom jezeru, Foto: URA
Delegacija Zelenih sa čelnicima URA u posjeti Biogradskom jezeru, Foto: URA

Iz platforme Crno na bijelo predstavili su ideju da se Crna Gora brendira kao ekološka država, jedina u svijetu što je, smatraju, jedan od ključnih principa i ciljeva ove platforme.

,,Crna Gora je jedina država u svijetu koja je, po Ustavu, definisana kao ekološka. To mora biti naša najveća komparativna prednost i zato će Crno na bijelo aktivno raditi na brendiranju i promociji naše države kao ekološke”, saopštavaju iz ove koalicije.

Pozvali su svu zainteresovanu i stručnu javnost da daju svoj doprinos ovoj ideji.

“Pozivamo sve koji žele da pomognu razvoj ove ideje. Naročito profesora i naučnika na polju fizike, astrofizike i kosmologije Dragana Hajdukovića da doprinese razvoju ove ideje.Kao rodonačelnika ideje o Crnoj Gori kao ekološkoj državi, pozivamo našeg uvaženog naučnika, gospodina Dragana Hajdukovića da pomogne realizaciju ove ideje. U svojoj knjizi pod nazivom “Put izlaska iz krize – Razvoj Crne Gore na osnovama projekta Ekološke države” koja je objavljena 1991. godine, promovisao je koncept Crne Gore kao ekološke države. Smatramo da bi njegov doprinos ovom poduhvatu bio nemjerljiv i da je spreman da sa mladim ljudima podijeli svoja znanja i iskustva. Njegova stručnost, znanje i privrženost ekološkoj Crnoj Gori bili bi vjetar u jedra brendiranju i promociji ove ideje i Crne Gore u svijetu”, ističu u ovoj koaliciji.

URA, kao članica Zelenih Evrope i konstituent koalicije Crno na bijelo prepoznata je kao partija kojoj je zaštita životne sredine visoko na agendi.

“Zaštita životne sredine je tema koja prevazilazi državne granice. URA je nedavno postala članica Zelenih Evrope, najbrže rastuće političke snage u Evropi, a time i prva opoziciona stranka u nezavisnoj Crnoj Gori koja je primljena u neku porodicu evropskih partija. Privrženost borbi za očuvanje životne sredine time je dobila međunarodni pečat”, zaključuju u koaliciji Crno na bijelo.

Bonus video: