Crno na bijelo: Otpuštanje Grubiše perfidan čin autokratske vlasti

"Da se vodilo računa o struci, Grubiša ne bi bio otpušten, već unaprijeđen. I to je apsolutno svakome u Crnoj Gori jasno"

2200 pregleda 76 reakcija 76 komentar(a)
Foto: Crno na bijelo
Foto: Crno na bijelo

Platforma Crno na bijelo osudila je odluku Kulturnog centra "Nikola Đurković" iz Kotora da raskinuo ugovor o radu sa glumcem Slavišom Grubišom.

"Sramnim otpuštanjem mladog glumca i sjajnog umjetnika Slaviše Grubiše, samo zbog njegovog građanskog aktivizma i iskazanog građanskog bunta, je novo dno kotorske pajser - lokalne uprave i nesretnog rukovodstva Ministarstva kulture, koje najbolje pokazuje svu perfidnost i autokratsku svijest Demokratske partije socijalista (DPS) i njenih kadrova za koje će podobnost uvijek biti ispred struke", ukazali su u platformi Crno na bijelo.

Kulturni centar "Nikola Đurković" raskinuo je ugovor o radu sa Grubišom jer je, navodno, nakon usvajanja nove sistematizacije u toj javnoj ustanovi kulture, ukinuto radno mjesto koje je on pokrivao duže od dvije godine. Ipak, pod drugim nazivom, zadržano je radno mjesto sa identičnim uslovima i opisom posla, a na kojem je zaposlena druga osoba, iz čega Grubiša zaključuje da u svemu ovome vjerovatno ima i primjesa politike.

"Takvom pravnom gimnastikom, DPS je na sraman način i bez ikakvog realnog utemeljenja najoštrije sankcionisao sjajnog glumca Slavišu Grubišu, samo zbog njegovog javno iskazanog građanskog aktivizma i učešća na prošlogodišnjin građanskim protestima "Odupri se". Jer je za predstavnike naše vlasti mnogo bitnije da su kulturni radnici poslušni, ćutljivi i servilni, od toga - koliko su stručni i koliko svojim radom svakog dana doprinose crnogorskom društvu. Jer da se vodilo računa o struci, Grubiša ne bi bio otpušten, već unaprijeđen. I to je apsolutno svakome u Crnoj Gori jasno", ukazali su u platformi "Crno na bijelo".

Platforma "Crno na bijelo" podsjeća da će se upravo zbog ovakvih autokratskih i pogubnih praksi svom snagom boriti za korjenito mijenjanje trulog sistema i da će stati na kraj partijskom disciplinovanju građana, od strane kriminalnog DPS-a.

Bonus video: