Marković: Mi poštujemo i crkvu i vjernike, u Crnoj Gori ima mjesta za sve

,,Pobijedićemo jer branimo demokratske vrijednosti na svakoj stopi Crne Gore: našu multikulturalnu i multivjersku tradiciju, i naše pravo da živimo slobodno i u slozi"

22712 pregleda 908 reakcija 110 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Nosilac liste „Odlučno za Crnu Goru - DPS Milo Đukanović“ Duško Marković učestvovao je sinoć na političkom skupu Demokratske partije socijalista u Zagoriču. Prisutni su bili i predsjednik Odbora Glavnog grada Časlav Vešović, gradonačelnik Ivan Vuković i član predsjedništva Vlastimir Golubović.

Nosilac liste Marković kazao je da će ovog 30. avgusta Demokratska partija socijalista pobijediti ubjedljivije nego ikada - između ostalog i zbog toga što smo svaki dan u ovom mandatu proveli radno i stvarajući, zajedno sa našim građanima:

,,Pobijedićemo jer branimo demokratske vrijednosti na svakoj stopi Crne Gore: našu multikulturalnu i multivjersku tradiciju, i naše pravo da živimo slobodno i u slozi.”

Govoreći o aktuelnom pitanju vezanom za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti i pravnom položaju vjerskih zajednica Marković je kazao da Demokratska partija socijalista nikada, nijednog građanina, nijednog svog člana nije pitala u koju Crkvu ide i kojem Bogu se moli:

,,Mi poštujemo i Crkvu i vjernike. U Crnoj Gori ima mjesta za sve, i tako će ostati dok je ove politike, i dok je ovakve Crne Gore.

Marković je istakao da će Demokratska partija socijalista biti ubjedljivo pobjednik predstojećih izbora, te da Vlada koju ćemo formirati neće imati nikakva ograničenja u radu za dobrobit naših građana.

Nosilac je dodao da će sva otvorena pitanja biti na stolu od prvog do poslednjeg dana mandata naredne Vlade, što znači i razvoj i prosperitet odnosno bolji život svakog pojedinca i svake porodice.

,,Nijesmo i nećemo šteđeti na razvoju i boljim uslovima života - posebno na selu i poljoprivredi, i u individualnim preduzetničkim inicijativama.

Uz tako stvorenu novu vrijednost, porašće i plate, i penzije, i socijalna davanja. Ovo nije obećanje, nego naša politika koja se već ostvaruje!”

Bonus video: