Kažanegra: Divanoviću imaš još 15 dana da tražiš oprost ili si najveći izdajnik Paštrovića

"Kako si prošetao rivom koja vodi do hotela “ Sveti Stefan”, a mi tvoje košije i rođaci tu ne možemo da priđemo. Isto, kao ovdje ispred Opštine, stoji obezbjeđenje i svakodnevno tjera našu djecu i roditelje", pitao je Kažanegra

26139 pregleda 505 reakcija 151 komentar(a)
Mladen Kažanegra, Foto: Screenshot
Mladen Kažanegra, Foto: Screenshot

Nikola Divanović, koga je odbornička većina predvođena DPS-om, jutros je dobio jasnu poruku sa protesta ispred zgrade Opštine, kada ni poslije gotovo dva mjeseca kordon privatnog obezbjeđenja nije dozvolio odbornicima DF i Demokrata da uđu u skupštinsku službu.

Divanoviću, kao poslaniku DPS-a, koji je glasao za Zakon o slobodi vjeroispovjesti, dat je rok od 15 dana da se pokaje i traži oprost.

Iako je smijenjeni predsjednik parlamenta, odbornik Demokrata Krsto Radović insistirao da uđe, obezbjeđenje mu nije dozvolilo da zakaže nastavke skupštinskih sjednica.

I dok je odbornik Demokrata Mijomir Pejović optuživao obezbjeđenje da Stevanu Džakoviću svakodnevno dozvoljavaju da boravi u skupštinskoj službi, odbornik DF Đorđe Vujović je insistirao da uđe kako bi predao papire o nelegalno izabranom Odboru direktora Vodovoda gdje čak dva člana nemaju visoku stručnu spremu.

Mještanin Pržna, kandidat za odbornika liste “Za Budućnost Budve- Marko Bato Carević “ Mladen Kažanegra kaže da potiče iz Paštrovića i da je došao ispred Opštine kako bi postavio nekoliko pitanja svome komšiji.

“Nikola , gledao sam tvoj promotivni spot koji si snimio na Svetom Stefanu, želim da te pitam kako si prošetao rivom koja vodi do hotela “ Sveti Stefan”, a mi tvoje košije i rođaci tu ne možemo da priđemo. Isto, kao ovdje ispred Opštine, stoji obezbjeđenje i svakodnevno tjera našu djecu i roditelje. Rekao si istinu kada si kazao da si na onim našim plažama proplivao. E pa Nikola, to ti vjerujem i mi smo sa tobom isto na tim plažama proplivali. Ali, ti i tvoji koalicioni partneri našoj djeci već deset, 15 godina branite da na tim istim plažama proplivaju i što je najgore ne možete ih golim okom vidjeti”, kazao je Kažanegra.

On je kazao da svakodnevno na Kraljevoj plaži čekaju ograde i obezbjeđenja.

“Najveći problem je sa Malom plažom (Kraljičina plaža), ona nam je takoreći ukradena. Nju drže 365 dana zaključanu. Nju naša djeca nikada nijesu vidjela, ne mogu ni zimi da prošetaju pored nje. Meni sin ima devet, a ćerka 13 godina, prvi put su se okupali na Maloj plaži kada smo na silu prošli pored obezbjeđenja, čupali nas za ruke, pa su pozvali policiju. Rekao sam policiji da nas uhapse, mi se kupamo ispred svoje kuće, a oni su nam rekli da nemaju razlog da nas hapse jer ne radimo ništa nelegalno. Što znači da su oni to nama zaključali na silu, protivustavno i protivzakonito”, kazao Kažanegra.

Kako je naglasio glavnu stvar koju želi da poruči Divanoviću.

“Glasao si za sramni zakon da se oduzmu naše crkve i manastiri. To je jedini Paštrović koji je to uradio. Poručujem mu sada, Nikola, imaš još 15 dana da odeš u naš zajednički manastir Praskvicu i tražiš oprost od duhovnika, inače bićeš proglašen, a već si, ali imaš još 15 dana za najvećeg izdajnika u Paštrovićima”, poručio je Kažanegra.

Maslovar: Markovićevi “heroji proljeća” su oni koji su izveli puč, zbog kojih radnici ne primaju plate

Bivša sekretarka za privredu i kandidatkinja za odbornicu liste “ Mir je naša navija - Dragan Krapović”, Slavica Maslovar navela je da su možda heroji proljeća ipak oni koji su koruptivnim i kriminalnim radnjama dozvolili da danas zaposleni u Opštini ne primaju plate od kojih hrane porodice.

“Budva je prije četiri godine odavrala drugačiji put od zvanične Podgorice, put časnog i poštenog rada. Odabrala je put koji je obezbijdio gradjanima Budve moralni, infrastrukturni i ekonomski oporavak. Nekima to očigledno nije odgovaralo, a to su oni koji su protekle tri decenije baštinili isključivo kriminal i korupciju. Podstaknuta izjavom gospodina Markovića pitam ko su “ heroji ovoga proljeća”. Da li je to gospodin Džaković, da li su heroji proljeća oni koji su omogućili da se napravi puč na instituciju Opštine i zaposlene u njoj, da li su heroji oni koji su hapsili gospodina Radovića, Krapovića, Carevića, oni sa nogom na vratu kolege Mikijelja. Poštovani građani, možda su heroji proljeća ipak oni koji su koruptivnim i kriminalnim radnjama u slučaju WTE dozvolili da danas zaposleni u Opštini ne primaju plate od kojih hrane porodice, vraćaju kredita..." kazala je Maslovar i naglasila da građani znaju koga će mirne ruje zaokružiti.

Bonus video: